Dolar 32,3091
Euro 34,8009
Altın 2.398,21
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Ankara – Sivas YHT hattı 1. yılını kutluyor!

Ankara – Sivas YHT hattı 1. yılını kutluyor!
27 Nisan 2024 09:58
15

Ankara ülkenin merkezinde ve başkent olmasından dolayı hızlı tren rotalarının başlama noktası olarak belirleniyor. Geliştirilen ağ ile insanlar hızlı bir şekilde şehirler arasında konforlu ulaşım imkanına sahip oluyor.

 1 YIL GERİDE BIRAKILDI

Bu kapsamda son olarak geçtiğimiz yıl 26 Nisan tarihinde Ankara’dan Sivas’a giden hızlı tren hattı vatandaşların kullanımına sunulmuştu. Bu hattın hizmete alınması, güzergah üzerinde bulunan Kırıkkale ve Yozgat şehirleri tarafından da memnuniyet ile karşılanmıştı. Aradan geçen 1 yıl sonrasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bir paylaşımda bulundu.

Bakan Uraloğlu yaptığı paylaşımda Ankara – Sivas YHT hattının 1. yılını kutladı ve  “405 km hat uzunluğu 8 istasyonu ile  Ankara’dan Sivas’a ulaşım 12 saatten 2 saate indi. Hat ile 1️ yılda 1️ milyon kişi seyahat etti” dedi. 

VATANDAŞLAR YENİ ROTALARIN AÇILMASINI İSTİYOR

Yapılan bu hizmetin önemli olduğunu vurgulayan vatandaşlar hızlı tren ile gitmek istedikleri şehirler hakkında yetkililere çağrıda bulunuyor. Çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Ankara ile İzmir arasını da hızlı tren ile bağlayacaklarını belirtiliyor. Yarısından fazlasının bitirildiği ve halen devam eden çalışmalar sona erdiğinde Ankara – İzmir arasının 3.5 saat olması bekleniyor


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks