Dolar 32,1809
Euro 35,1005
Altın 2.511,89
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 23°C

Aracınızda Bunlar Yoksa Trafikten Men Edilebilirsiniz!

Aracınızda Bunlar Yoksa Trafikten Men Edilebilirsiniz!
9 Mayıs 2024 01:00
22

ZORUNLU GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ GELİYOR

Milyonlarca araç sahibinin göz ardı ettiği standart güvenlik özellikleri temmuzdan itibaren zorunlu hale gelecek. Yeni güvenlik sistemine sahip olamayan araçlar tescil edildikten sonra satışı yapılamayacak.

7 TEMMUZDAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Zorunlu standart güvenlik özellikleri 7 Temmuz’dan tüm araçlar bazında uygulamaya konulacak. Araçlarda olması gereken güvenlik özellikleri ; “Acil durum frenleme asistanı, sürücü yorgunluk algılama sistemi, alkol kilidi hazırlığı, kaza veri kaydedicisi, ani frende otomatik yanan flaşörler, önden çarpmada yaya koruması için ‘safety glass’ özellikli ön cam, akıllı hız yardımı, trafik işareti algılama sistemi, yolun hız limitine göre geri bildirim veren bir hız sabitleme sistemi, şerit takip asistanı, geri görüş kamerası veya arka park mesafe sensörü.“ olarak sıralanıyor. Bu özelliklerin amacı sürücü araç ve trafikteki diğer unsurlar için en yüksek derecede güvenliği sağlamak olacak.

YAYA VE BİSİKLETLİLER KORUNACAK

Otobüsler ve kamyonlar gibi büyük tonajlı araçlar için olası kör noktaları daha iyi belirleyebilmek için yeni teknolojiler, yayalar ve bisikletlilerle çarpışmaları önlemek amacıyla uyarılar ve lastik basıncı izleme sistemleri zorunlu olacak. Ayrıca bu özelliklere sahip olmayan araçlar 7 Temmuz’dan itibaren, tescil edilip satışa çıkarılmayacak.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks