Dolar 32,3663
Euro 34,6979
Altın 2.388,22
BİST 10.176,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Domaniç’te su sorunu; Yıllardır çözüm bulunamadı

Domaniç’te su sorunu; Yıllardır çözüm bulunamadı
28 Nisan 2024 21:00
6

İLK IŞIK 2014 YILINDA BELİRDİ

Yıllardan beri tartışılan ve çözüm bulunamayan bu soruna dair ilk ışık ise 18 Haziran 2014 tarihinde belirdi. O tarihte, Ak Partili İl Genel Meclisi Üyesi rahmetli Mustafa Şimşek ve CHP ilçe Başkanı Ramazan Öztürk, Domaniç Gazetesinde bir araya gelerek su sorununa çözüm bulmak için birlikte çalışmaya karar verdiler. Farklı partilerden olsalar da yıllardır dostlukları devam eden bu ikili, ilçenin pazaralanı mevkiinde incelemelerde bulundular.

Domaniç'te su sorunu; Yıllardır çözüm bulunamadı

ŞİMŞEK VE ÖZTÜRK’ÜN GİRİŞİMİ

AK Partili Şimşek ve CHP Başkanı Öztürk tarafından ilçe merkezine birkaç kilometre uzaklıkta olan pazaralanı mevkiinde, su içme ve sulama suyu olarak kullanılabilecek bir gölet yapılması fikri ortaya atıldı. Bu projenin hayata geçirilmesi halinde, Domaniç ve birçok köyün içme suyu sorununun tek kaynaktan çözülebileceği öngörüldü. Ayrıca, proje sayesinde dağlardan yeryüzüne çıkan yeraltı sularının geri bırakılmasıyla doğal dengelerin düzene gireceği, maliyetlerin düşeceği ve içme ve sulama suyu sıkıntısının sona ereceği de ifade edildi.

ÜZERİNDEN TAM 10 YIL GEÇTİ

Ancak, üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen bu proje hala hayata geçirilmedi. Proje aşamasına alındı, planlamada gibi sözlerle 10 senedir Domaniç’te su sorunu çözümsüz kalmaya devam ediyor. Su sıkıntısı her geçen gün daha da artıyor ve Domaniç ve köyleri bu durumdan büyük bir rahatsızlık duyuyor.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks