Dolar 32,2550
Euro 35,0219
Altın 2.465,84
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Dünya Barışı İçin Dünya Kadınları Tek Yürek

Dünya Barışı İçin Dünya Kadınları Tek Yürek
2 Mayıs 2024 14:41
19

IWPG Uluslararası Kadın Barış Grubu Güney Kore Merkezli bir sivil toplum kuruluşu. 2013 yılında kurulan Kadın Barış Grubu, bugün 115 ülkede, 113 şubeye ulaşarak, yaklaşık 600’den fazla kurum ve kuruluşla iş birliği içerisinde Dünya Barışının sağlanması için faaliyetlerini sürdürüyor.

Kadın Barış Grubu’nun yol çıkarken edindiği misyon; Dünya barışının sağlanması ve gelecek nesillere savaşsız bir dünya bırakılması. Kadın Barış Grubu misyonlarını yerine getirirken tüm dünya kadınlarından güçlerini birleştirerek kendilerine destek vermesini istiyor.

IWPG Uluslararası Kadın Barış Grubu çalışmaları kapsamında ilk olarak Birleşmiş milletlere yeni bir yasa bildirgesi sundu. Hali hazırda mevcut bulunan yasanın barışı sağlamak için yeterli olmadığını düşündükleri için sundukları yeni yasa bildirgesinin yasalaşmasını bekliyorlar. Beklentilerinin gerçekleşmesi için dünya liderlerinden, kanaat önderlerinden, sivil toplum kuruluşlarından destek talep ediyorlar.

Kadın Barış Grubu’nun önemli bir diğer faaliyeti de “Barış Eğitmeni Yetiştirme Eğitim Programı” online olarak   gerçekleştirilen bu programa dünyanın her ülkesinden ücretsiz katılım sağlanabiliyor. Bu eğitim sayesinde toplumda savaşın olumsuz etkileri ve dünya barışının önemi konusunda bilinçli farkındalık oluşması hedefleniyor.

Dünyayı saran AY= KADIN logosu taşıyan “Kadın Barış Grubu” Kadınların Dünya barışını sağlayabilecek çok güçlü bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyor. Öyle ki Kadın Anne olma vasfı ile yaratıldığı için merhamet ve koruyucu duygularının daha baskın olduğunu, kadınların empati yeteneklerinin daha gelişmiş olduğunu ve kadınların kalplerinin dünya barışının sağlayabilecek kadar yumuşak ve aynı zamanda güçlü olduğunu savunuyor. Ay dünyayı nasıl çevreliyorsa, kadınlarda nazik yürekleri ile dünyayı çevreleyerek Dünya Barışını mümkün kılabilir vizyonu ile tüm dünya kadınlarına ulaşmaya devam ediyor IWPG.

Kadının gücüne inanarak yola çıkan Kadın Barış Grubu “26 Nisan’ı Uluslararası Kadın Barış Günü olarak belirledi. Bu yıl 5. Yıldönümü kutlamaları töreninde tüm dünya kadınlarını bir araya getirmek düşüncesi ile online olarak bir kutlama toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Güney Kore, Japonya, Türkiye, Kazakistan, Hindistan, Pakistan, Meksika, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’dan 10 ülkeden 100 kadın katılım gösterdi.

Global 10. Şube Direktörü Jo Baek konuşmasında Dünya üzerinde süren savaşlar nedeniyle hala çok fazla kadın ve çocuğun acı çektiğini üzülerek ifade etti. Beak; Birleşmiş Milletlere sundukları yeni bildirgenin bir an önce yasalaşması gerektiğinin altını çizdi. Jo Beak tüm kadınlara seslenerek, dünya barışı için güçlerimizi birleştirelim çağrısında bulundu.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks