Dolar 32,3605
Euro 34,7704
Altın 2.408,20
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

G7 İklim, Enerji ve Çevre Bakanları Toplantısı protestolarla başladı

G7 İklim, Enerji ve Çevre Bakanları Toplantısı protestolarla başladı
29 Nisan 2024 23:38
7

İtalya Çevre ve Enerji Güvenliği Bakanı Gilberto Pichetto Fratin’in Torino kentinde ağırladığı G7 ülkelerinin bakanları, iklim, enerji ve çevre konularını görüşmek üzere Veneria Reale Sarayı’nda bir araya geldi.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, konuk bakanlar onuruna verilecek akşam yemeği öncesi kentteki Castello Meydanı’na ulaşmak isteyen protestoculara, güvenlik güçleri engel oldu.

Öğrenci kolektifleri ve bazı sol grupların desteklediği 100 kişilik grubun protestosu sırasında göstericiler ve polis arasında zaman zaman arbede yaşandı, yaralananlar oldu.

Polis, göstericileri önce kalkanlarıyla itmeye çalıştı ancak daha sonra göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı, ayrıca copla müdahalede bulundu.

Göstericiler de polise yumurta, sis bombası ve şişelerle karşılık verdi.

Bir grup gösterici de ellerinde Filistin bayrakları ve meşalelerle, G7 toplantısını protesto etmek üzere Torino çevre yolunda eylem yaptı.

Söz konusu toplantı sebebiyle dün de bir grup öğrencinin toplantının yapılacağı saraya doğru yürüyüşünü polis yolları kapatarak durdurdu.

Göstericiler, güvenlik güçlerinin barikatı önünde G7 ülkelerinin liderlerinin fotoğraflarını ve ABD bayrağını ateşe verdi.

Diğer yandan, ev sahibi İtalyan Bakan Fratin, oturum aralarında basına yaptığı değerlendirmede, 2035’te kömürden çıkılmasına yönelik teknik bir anlaşma olduğunu, siyasi açıdan da bir anlaşma olması için çalıştıklarını ifade etti.

G7 İklim, Enerji ve Çevre Bakanları Toplantısı’nın yarın sonuç bildirisiyle tamamlanması bekleniyor.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks