Dolar 32,2645
Euro 35,0539
Altın 2.466,07
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Kilerinizden Bu Malzemeleri Eksik Etmeyin!

Kilerinizden Bu Malzemeleri Eksik Etmeyin!
2 Mayıs 2024 09:00
17

BU BESİNLER MUTLAKA OLMALI

Sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar; bazı temel besinleri hem lezzet hem de sağlık açısından evlerde mutlaka bulundurmayı öneriyor.

BAL

Tüm tariflerde tatlandırıcı olarak kullanılabilen bal, saymakla bitmeyen faydalarının yanında uzun süre saklanabilmesi ile her kilerde olması gereken malzemelerden biridir.

TEREYAĞI

Hakiki üretim tereyağının birçok faydası vardır. Ölçülü miktarda kullanıldığında sağlığa zararı olmayan tereyağı, yemeklere kattığı lezzet ile mutfaklarda hep ön planda.

YUMURTA

Yumurta mutfağın temel taşlarından ve nerdeyse her gün tüketilebilmesi ile tüm mutfaklarda popüler. Her türlü hamur işi pasta ve tatlılar yumurta sayesinde daha lezzetli.

Mutfağın lezzet artırıcıları

SARIMSAK

Birçok tarifte kullanabilen sarımsak, yemeklerin lezzetini arttırması aynı zamanda doğal antibiyotik olması ile ünlü. Soyulup tane olarak veya püre haline getirip saklanması kullanım esnasında daha pratik olacaktır.

ZEYTİNYAĞI

Birçok tarifte kullanabileceğiniz zeytinyağı, hem lezzet hem şifa  olması açısından mutfaklarda en çok kullanılan besinlerdendir. Her türlü salata ve mezede bolca kullanılır.

TUZ

Yemeklerin olmazsa olmazı olan tuz, gerek et yemeklerine gerek sebzeleri tek başına lezzetlendirmeye yetecek kadar kuvvetli. Yemeklerin tadı tuzu ile geliyor!

DOĞAL AROMA FARKLI TAT ELMA SİRKESİ

Sirke gerek yemeklerde, salatalarda farklı bir dokunuş isteyenlerin tercihi. Lezzetinin yanında verdiği farklı aromasıyla çokça kullanılmakta.

KARABİBER

Yemeklerin baharat noktasında en çok bilinenlerinden. Tane karabiber alıp  öğütüldüğünde daha iyi bir aroma ile karşımıza çıkıyor.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks