Dolar 32,2015
Euro 35,0201
Altın 2.515,67
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Saadet Partisi’nden engelliler haftası mesajı

Saadet Partisi’nden engelliler haftası mesajı
10 Mayıs 2024 15:44
12

Saadet Partisi Edirne Merkez İlçe Engelli Koordinasyon Birim Başkanı Cüneyt Çetin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

​​Türkiye’de, bünyesinde engelli birimi bulunan tek partinin Saadet Partisi olduğuna vurgu yapan Çetin, “Bir kez daha tüm engelli bireyleri daha iyi anlamak, farkındalık oluşturmak ve engelleri kaldırmak adına bu değerli haftayı en kalbi duygularımızla kutlayarak, kendilerine selam ve hürmetlerimizi iletiyorum. Bir ülke engelli vatandaşlarına ne kadar imkân sağlayabiliyorsa o kadar güçlü demektir” ifadesini kullandı.

Gerek iktidarın gerekse muhalefetin siyasi kadrolarının bazı vaatlerde bulunsalar da, hatta bu konularda çalıştaylar, konferanslar, sempozyumlar tertip etseler de, Milli Görüş Partilerinin yaptığı hizmetleri bugüne kadar kimsenin yapmadığını hatırlatan Çetin, “54. Hükümetin Başbakanı, Milli Görüş’ün Lideri Merhum Erbakan Hocamız, 571-572 ve 573 sayılı kanun hükmünde kararnameler çıkararak engellilere Cumhuriyet tarihinde görülmemiş imkanları sunmuştu. 571 sayılı kanun hükmündeki kararname ile o zamanki tabir ile Başbakanlığa bağlı “Özürlüler İdaresi Başkanlığı”nı kurdu. Bu, şimdi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne dönüştürülerek hizmet vermektedir. 572 sayılı kanun hükmündeki kararname ile ise kamuda çalışan engelli kotasının %2’den %3’e çıkardı. 573 sayılı kanun hükmündeki kararname ile de mimari düzenlemeler de değişiklik yaparak engellilerin ulaşım ve erişimle alakalı problemlerine çözüm getirdi. Ayrıca engellilerin ihtiyaç duyduğu “ortez, protez” ve benzeri araçları ücretsiz karşılanmasını sağladı, ve daha niceler.” şeklinde konuştu.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks