Dolar 32,2188
Euro 35,0667
Altın 2.502,02
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

Dalbastı Kirazın Marka Değerini Korumak İçin Her Türlü Önlemi Alıyoruz

Dalbastı Kirazın Marka Değerini Korumak İçin Her Türlü Önlemi Alıyoruz
9 Mayıs 2024 00:16
24

Yeşilyurt Ziraat Odası ile Yeşilyurt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşen programda konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.İlhan Geçit, Yeşilyurt’un en güçlü marka değerleri arasında yer alan Coğrafi İşaret Tescil Belgeli Yeşilyurt Dalbastı Kirazının sağlıklı bir ortamda yetişmesi ve tezgâhlarda yer alması için her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Başkan Geçit, tadı, aroması ve kalibresiyle damaklarda farklı bir lezzet bırakan dalbastı kirazını bağ ve bahçelerinde yetiştiren çiftçilerin her zaman yanında yer aldıklarını hatırlattı.

Coğrafi İşaret Tescil Belgeli Yeşilyurt Dalbastı Kirazını daha fazla kesime ulaştırmak, iç ve dış piyasa pazar payını artırmak için desteklerine devam ettiklerini ifade eden Başkan Geçit, “ Dalbastı kirazımız Yeşilyurt’umuzun en güçlü marka değerleri arasında yer almaktadır. Tarihi yaşam alanlarımızdan Çırmıhtı’nın farklı bölgelerindeki bağ, bahçe ve tarlalarında yetişen dalbastı kirazımızın en güzel şartlarda yetişmesi ve toplanması için belediye olarak her türlü desteği veriyoruz. İlçe Ziraat Odamız ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz işbirliğiyle gerçekleşen ilaç dağıtım programında çiftçilerimizle bir araya geldik, onlara hazırlanan ilaçlarını teslim ettik. Çiftçilerimizin taleplerini de bu vesileyle yerinde dinlemiş olduk. Tarla, bağ ve bahçelerinde büyük bir özveriyle tarımsal ürünlerimizi hem ekip büyüten hem de toplayan çiftçilerimizle bir ve beraber hareket ederek tarımsal hizmetlerimizin boyutunu daha ileri bir seviyeye çıkartacağız. Coğrafi işaret tescil belgesine sahip ünlü dalbastı kirazımızın marka değerinin korunması ve en güzel şartlarda toplanması ilçemizin tarımsal anlamdaki güçlü potansiyelinin daha fazla kök salmasına vesile olacaktır. Dalbastı kirazımızın uluslararası marka değerini korumak içinde çeşitli girişimlerde bulunacağız, yaşadığımız deprem felaketlerinden dolayı iptal ettiğimiz festivalimizi inşallah ilerleyen yıllarda yeniden yapmaya başlayacağız, festivalin yanı sıra farklı tanıtım ve bilgilendirme etkinlikleri de düzenleyeceğiz. Dalbastı kirazımızın yanı sıra tarihi tescilli yapılarımızın da korunması için gereken çabayı göstermekteyiz. “ şeklinde konuştu.

Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Kutsal Baytak ise, “ Yeşilyurt’un marka değeri olup, coğrafi işaret tescil belgesi alan dalbastı kirazımızın üretiminin artırılması ve sürdürülebilir hale gelmesi çok önemlidir. Tarım ve Orman Bakanlığımızın da destekleriyle kiraz sineğiyle mücadele ise her açıdan devam etmektedir. Çiftçilerimize dağıtımını yaptığımız ilaçlarla birlikte kirazlarımızın daha sağlıklı ortamlarda hem yetişmesi hem de üretilmesini sağlanırken diğer taraftan çiftçilerimize de destek oluyoruz. Emeği geçen tüm paydaş kurumlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. İlçemizin gerek tarımsal faaliyetlerde gerekse de tarihi ve doğal güzellikleriyle daha iyi seviyelere geleceğimize yürekten inanıyoruz. Çiftçilerimize hâyırlı ve bereketli kazançlar diliyorum.” diye konuştu.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks