Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C

Paşinyan’dan Türkiye ve Azerbaycan açıklaması: Düşmanlığa son vermeliyiz

Paşinyan’dan Türkiye ve Azerbaycan açıklaması: Düşmanlığa son vermeliyiz
8 Mayıs 2024 03:14
19

Türkiye ve Azerbaycan’la düşmanlığa son verilmesi gerektiğini belirten Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, “Barışın tesisi ülkemizin güvenliğini sağlayabilir” ifadesini kullandı.

Paşinyan'dan Türkiye ve Azerbaycan açıklaması: Düşmanlığa son vermeliyiz

ensonhaber.com

Başkent Erivan’da basın toplantısı düzenleyen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ve Azerbaycan’a ilişkin mesajlar verdi.

Paşinyan, Ermenistan’ın Türkiye ve Azerbaycan’la düşmanlığı yönetmek, azaltmak ve sonlandırmak istediğinin altını çizerek, “Ermenistan çevresindeki güvenlik garantileri sisteminin çalışmadığını dikkate alarak barışçıl bir gündem kabul ettik. Barışın tesisi ülkemizin güvenliğini sağlayabilir” şeklinde konuştu.

Paşinyan, İran ve Gürcistan’la ikili ilişkileri derinleştirmeyi amaçladıklarını da söyledi.

“Sınır belirleme sürecinin kesilmesi halinde yeni bir savaş çıkabilir”

Azerbaycan’la sınırın belirlenmesinin Ermenistan için güvenlik garantileri oluşturduğunu söyleyen Paşinyan, “Ermenistan’ın Tavuş bölgesinden başlamak üzere sınırı işaretleme ve direkleri dikme süreci yüzde 90 oranında tamamlandı. Bu çalışma ilerledikçe güvenlik garantilerinin oluştuğuna ve savaşın zemin kaybedip mantıksızlaştığına dair inanç da o kadar güçleniyor” dedi.

Paşinyan, Azerbaycan sınırına direklerin iki ülke arasında yeniden savaş çıkma olasılığını ortadan kaldırmak için koyulduğunu kaydederek sınır belirleme sürecinin kesilmesi halinde yeni bir savaş çıkabileceği uyarısında bulundu.

“Ulusal güvenlik stratejisinin revize edilmesi gerekiyor”

Ulusal güvenlik stratejisini gözden geçirme çağrısı yaparak, “Yaşanan süreçler Ermenistan’ın kalkınma stratejisinin revize edilmesi gerektiği kanaatini oluşturdu. Bu açıdan bakıldığında ulusal güvenlik stratejisinin de revize edilmesi gerektiğini düşünüyorum ve bu revizyon süreci halihazırda başladı” diye devam eden Paşinyan, Ermenistan’ın varoluş nedeni tarihi adalete ve ulusal gündemlere hizmet etmek değil, vatandaşların özgürlüklerini, mutluluğunu ve refahını sağlamak olması gerektiğini sözlerine ekledi.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks