Dolar 32,2391
Euro 35,1138
Altın 2.508,58
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Amerikan devi, Tesla’dan kovulan çalışanların peşinde

Amerikan devi, Tesla’dan kovulan çalışanların peşinde
8 Mayıs 2024 14:31
30

Tesla‘nın sahibi Elon Musk, şirketin nisan ayında 140 bin kişilik küresel işgücünün yüzde 10’unu işten çıkaracağını duyurdu. Bu yaz için planlanan staj programları da ayrıca iptal edildi.

General Motors Yetenek Kaynakları Stratejisti Laura del Amo, şirketin Tesla‘nın yaklaşan yaz stajı grubunun bir parçası olarak pozisyonları iptal edilen yazılım öğrencilerini işe almakla ilgilendiğini duyurdu.

Del Amo açıklamasında, “Otomotiv topluluğumuzun gücüne inanıyoruz ve çeşitli yetenekleri ekibimize entegre etme konusunda istekliyiz. Eğer şimdi yeni bir staj fırsatı arıyorsanız hadi iletişime geçelim” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta birçok öğrenci, Tesla’nın staj tekliflerini, pozisyonlarının başlamasından yalnızca haftalar önce iptal ettiğini açıkladı.

TESLA’DA İŞTEN ÇIKARMA SÜRECİ

Tesla‘nın CEO’su Elon Musk, yakın zamanda bir dizi işten çıkarma kararı aldı; en sonuncusu bu hafta meydana geldi ve şirketin yazılım, hizmet ve mühendislik departmanlarında çalışanları etkiledi.

Elektrikli araç şarj ekibi de dahil olmak üzere şirketin diğer sektörlerinde de işten çıkarmalar yaşandı. Şarj ekibinden en az 500 kişinin pozisyonlarını kaybettiği düşünülüyor.

İşten çıkarmaları açıklayan Musk, şirketi “yeniden organize etme zamanının” geldiğini söyledi ve bu hareketin her beş yılda bir tekrarlanacağını belirtti

GM DAHA ÖNCE DE TESLA ÇALIŞANLARINI ALDI

İşe alım duyurusuyla ilgili açıklama yapan bir sözcü, “Özellikle mühendislik, yazılım geliştirme ve elektrifikasyon gibi alanlarda her zaman yeni yetenekler arıyoruz. Stajyer programlarımıza başvuranları memnuniyetle karşılıyoruz. GM bir kariyere başlamak için harika bir yer” dedi.

GM’nin daha önce de eski Tesla çalışanlarını işe aldığı biliniyor. Şubatta Detroit merkezli şirket, Tesla‘nın eski yöneticisi Kurt Kelty’yi batarya teknolojisinden sorumlu başkan yardımcısı olarak kadrosuna katmıştı.

Bir ay sonra da Tesla’nın Austin Gigafactory’sinin eski başkan yardımcısı J.P. Clausen’ı işe almıştı.

NTV’yi sosyal medyadan takip edin


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks