Dolar 32,1979
Euro 34,9907
Altın 2.520,75
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Ekran kartı sıcaklığı öğrenme: Ekran kartı sıcaklığı nasıl öğrenilir?

Ekran kartı sıcaklığı öğrenme: Ekran kartı sıcaklığı nasıl öğrenilir?
16 Nisan 2024 10:40
12

Ekran kartı, bilgisayarların ana parçalarından biridir ve grafikler ve videolar ekran kartı aracılığıyla ekrana veya monitöre yansıtılır. Çeşitli ekran kartı tasarımları bulunur. Ancak ekran kartının sıcaklığına da dikkat etmek ve bakımını aksatmamak gerekir.

Ekran kartı sıcaklığı nasıl öğrenilir?

Ekran kartları dahili ya da harici olarak kullanılabilir. Dahili olan ekran kartları cihaz ile birlikte gelir. Harici olan ekran kartları ise kullanılan cihazdan bağımsız olarak kullanılır ve ana karta yerleştirilerek çalıştırılır. Kendine ait RAM’a sahip olduğu için kendi belleği üzerinden işlem yapılabilmesini de sağlar.

Sık ve sürekli olarak kullanılan ekran kartları ısınma sorunu yaşayabilir. Eğer bir ekran kartı aşırı ısınma sorunu yaşıyorsa muhtemelen doğru bir soğutma sistemi kullanılmadığı içindir. Bir diğer neden olarak ekran kartının yapılması gereken bakım işlemlerinin yapılmaması gösterilebilir. Genel olarak ekran kartı ısınma sebepleri şunlardır:

  • Ekran kartı arızalanmış olabilir.
  • Fanda aşırı bir tozlanma oluşmuş olabilir.
  • Kartın termal macunu işlevini kaybetmiş olabilir.
  • Driver güncellenmesi gerekebilir.

İdeal ekran kartı sıcaklığı kaç olmalıdır?

Kullanılan cihazda ekran kartının olması gereken bir sıcaklık seviyesi vardır. İdeal olarak kabul edilen sıcaklık seviyesi 69 ve 85 dereceler arasıdır. Eğer bu derecelerin üzerinde bir sıcaklık tespit edildiyse sürücü ayarları kontrol edilmelidir. Ekran kartının üzerinde yer alan fanların hız ayarları yapılarak da sıcaklık düşürülebilir.
Ekran kartı sıcaklığı öğrenmek için birkaç adımlık işlem yapılması yeterli olur. Bunun için şu adımlar takip edilmelidir:

  • CTRL + SHIFT + ESC tuşları ile görev yöneticisi menüsü açılır.
  • Açılan sayfa üzerinden Performans isimli sekmeye girilir.
  • Sol kısımdaki GPU kısmı tıklanır.
  • Ekran kartına ait diğer bilgiler ile birlikte GPU sıcaklığı da buradan görüntülenir.
    Mynet Youtube

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks