Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

Genç Kızlar Dikkat! Hıdırellez Gecesi Elma Almayı Unutmayın… Hıdırellez Elma Kabuğu Ritüeli Nedir, Ne Zaman Yapılır?

Genç Kızlar Dikkat! Hıdırellez Gecesi Elma Almayı Unutmayın… Hıdırellez Elma Kabuğu Ritüeli Nedir, Ne Zaman Yapılır?
2 Mayıs 2024 16:22
12

Hıdırellez, baharın gelişiyle kutlanan ve bereketin simgesi olan özel bir gün. Bu anlamlı gecede, sadece doğanın canlanışını kutlamakla kalmıyoruz, aynı zamanda dileklerimiz ve hayallerimiz için de özel ritüeller gerçekleştiriyoruz. Genç kızlar için ise Hıdırellez gecesi, biricik aşklarını bulmanın umuduyla heyecanla beklenen bir zamandır.

Hidirellez Ne Zaman Shutter

Peki, bu mucizevi ritüel nedir?

Hıdırellez gecesi, soyduğunuz elmanın kabuğunu tek parça halinde yastığınızın altına koymanız gerekiyor. Ritüeli gerçekleştirirken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar da var:

Elma: Mümkünse kırmızı elma tercih edin. Kırmızı renk, tutku ve aşkı simgeler.

Soyma: Elmayı aralıksız, tek parça halinde soymaya özen gösterin. Kabuğun kopması veya bölünmesi dileğinizin aksamasına neden olabilir.

Dilek: Elmayı soyarken, aklınızda tutmak istediğiniz dileği tekrarlayın. Dileğiniz net ve samimi olursa, gerçekleşme şansı da o kadar artar.

Yastık Altı: Soyduğunuz elma kabuğunu, gece boyunca yastığınızın altına koyun. Sabah kalktığınızda ise kabuğu dikkatlice çıkarın ve bir pencereden dışarı atın.

Ne Zaman Yapılır?

Hıdırellez ritüelleri için en ideal zaman, 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gecedir. Bu gece, Hızır ve İlyas’ın yeryüzüne indiğine inanılır ve dileklerin kabul olma ihtimali artar.

Elma Kabugu Patlak

Elma Kabuğu Ritüeli Gerçekten İşe Yarar mı?

Elbette ki bu ritüelin bilimsel bir temeli yok. Ancak Hıdırellez’in büyülü atmosferi ve ritüelin yarattığı inanç duygusu, dileklerin gerçekleşmesine katkıda bulunabilir. Unutmayın, asıl önemli olan, dileklerinizin arkasında yatan samimiyet ve inançtır.


Ordu’da Tıp Bayramı Etkinliklerle Kutlandı


Ordu’da Tıp Bayramı Etkinliklerle Kutlandı


Editör: Zeynep Telci


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks