Dolar 32,2444
Euro 34,8257
Altın 2.422,48
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C

Ticaret bakanlığı kesin uyardı: Bu işin sonunda hapse girebilirsiniz!

Ticaret bakanlığı kesin uyardı: Bu işin sonunda hapse girebilirsiniz!
27 Nisan 2024 01:00
17

YÜKSEK KAZANÇ VAATLERİNDEN UZAK DURUN!

Yapılan açıklamada, dolandırıcıların, çeşitli platformlar açarak tüketicilere ulaştıktan sonra, “Banka hesabının kiralanması ya da kullandırılarak işlem yapılması karşılığında yüksek kazanç” önerdikleri; yasa dışı yollardan gelen paranın da bu hesaplar üzerinden transfer edildiği anlaşıldı.

Dolandırıcıların, hedef aldıkları kişilere çeşitli sözler ve vaatlerle ulaşabildikleri belirlendi. Aynı zamanda araç ya da ikinci el ürün alım satım siteleri, sosyal medya platformları, yatırım tavsiyesi platformları gibi çok kullanılan kanallar ile tüketicilerin karşısına çıkarak; öğrenci, ev hanımı gibi gelir kaynağı kısıtlı olan veya yaşlı, engelli gibi daha hassas tüketicilere hitap ettikleri belirlendi.

AMAÇ TÜKETİCİNİN MAĞDUR OLMAMASI

Dolandırıcıların, hedef aldıkları kişilerin bilgisizliğinden, hatalarından, belirli bir yaşı geçmiş olmalarından, zaaflarından ya da bilinen markalara olan güveninden faydalanarak bu işlemleri yaptıkları belirtildi. Tüketici mağduriyetlerini önlemek, dürüst, güvenilir markaların ve işletmelerin bu yolla itibar kaybetmemesi, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin artması ve ülke kaynaklarının yasa dışı olarak sınır dışına transfer edilmesinin önüne geçilmesi verilecek cezalarla amaçlanıyor .

İNCELEMELER DEVAM EDECEK

Hesapta yapılan işlemlerde sorumluluğun direkt olarak hesap sahibine ait olduğuna işaret edilerek, böyle bir durumla karşılaşıldığında, ödeme dahil her türlü hesap işlemini tamamlamadan önce kontrol ve kesin olarak teyit etmenin önemine dikkat çekildi. Tüketicilerin, ekonomik çıkarları, hakları, satın aldıkları mal ve hizmetlerle ilgili güvenlik ve sağlığını korumaya ilişkin faaliyetler Bakanlıkça hassasiyetle sürdürülürken, sosyal mühendislik dolandırıcılığından kaynaklanan mağduriyetlerin bitirilmesine yönelik uygulamalarda inceleme ve değerlendirmelerin hızla sürdürüleceği açıklandı.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks