Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Evlenmek İsteyen gençler sıfır faizle kredi sizler için verilecek!

Evlenmek İsteyen gençler sıfır faizle kredi sizler için verilecek!
30 Nisan 2024 02:00
19

GENÇ ÇİFTLERE FAİZSİZ KREDİ İMKANI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinde büyük hasar alan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinden toplamda 7 bin 888 genç çiftin, faizsiz kredi imkanı verilecek olan evlilik desteğine başvurduğunu açıkladı.

EVLENECEK GENÇLER DESTEKLENECEK

Aile ve Gençlik Fonu ile aile oluşumunun desteklenmesi ve gençlerin korunması amaçlanıyor. Bu alanda, “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” başlatılarak, evlenmeyi planlayan ancak maddi sıkıntıları olan çiftlere ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler verilerek evliliklerinin sağlam bir temel üzerine oturması hedefleniyor.

BAŞVURULAR 15 ŞUBAT’TA BAŞLADI

15 Şubat’tan itibaren başvurular yapılıyor. Başvuran çiftlerin onayı ile, 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira faizsiz kredi desteği veriliyor. Ayrıca, çiftlere evlilik öncesi ve sonrasında yapılan eğitimle danışmanlık hizmetleri sunuluyor.

7BİN 888 KİŞİ BAŞVURUSUNU YAPTI

Projenin pilot uygulaması, depremlerden etkilenen 5 ilçede yapılıyor. Başvuru şartları, bir eşin depremde etkilenen illerden birinde ikamet etmesi, 18-29 yaş aralığında olması ve belirli suçlardan mahkum olmaması yer alıyor. Detaylı bilgiye; “https://www.aile.gov.tr/duyurular/evlenecek-genclerin-desteklenmesi-projesi/” adresinden ulaşılabiliyor. Projeye bu güne kadar 7 bin 888 çift başvuruda bulunurken, kredi resmi nikah sonrasında verilecek. Program, ilerleyen süreçte tüm Türkiye’de uygulanmaya başlanacak.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks