Dolar 32,2634
Euro 34,7973
Altın 2.439,72
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Polis Silah Kullanma Yetkisi Ne Zaman Var?

Polis Silah Kullanma Yetkisi Ne Zaman Var?
27 Nisan 2024 19:05
16

Son dönemlerde artan suç oranları ile birlikte polisin silah kullanma yetkisi merak konusu olmaya devam ediyor. Peki, polis hangi durumlarda silah kullanabilir? Kaçan bir kişiyi vurabilir mi?

Polis, kanun gereği zor veya silah kullanma yetkisine sahiptir. Bu yetkiyi, direnişi kırmak veya bir suçu engellemek amacıyla kullanabilir. Ayrıca, kendisine karşı silahlı saldırıya uğraması halinde de meşru müdafaa kapsamında silah kullanabilir.

POLİS

Polis kaçan bir kişiye ateş edebilir mi?

Evet, polisin kaçan bir kişiye ateş etme yetkisi vardır. Ancak bu yetki sınırlıdır. Polis, öncelikle dur çağrısında bulunmalı ve bu çağrıya uyulmaması halinde uyarı amaçlı ateş edebilmelidir. 

P O L İ S

Polisin silah kullanmasıyla ilgili tüm detaylar Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu’nda yer almaktadır. Bu kanuna göre, polis silah kullanırken orantılılık ve gereklilik gibi temel prensiplere uymak zorundadır.


MHP Polis Teşkilatını Unutmadı


MHP Polis Teşkilatını Unutmadı


Editör: Atakan Öztürk


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks