Dolar 32,1998
Euro 35,0168
Altın 2.503,59
BİST 10.719,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Netflix’in Obama imzalı yeni dizisi Bodkin! İşte gizemli konusu ve oyuncuları

Netflix’in Obama imzalı yeni dizisi Bodkin! İşte gizemli konusu ve oyuncuları
10 Mayıs 2024 00:43
19

Netflix’in yeni dizisi “Bodkin”, Barack ve Michelle Obama’nın yapımcılığında izleyici karşısına çıktı. Ancak dizi, İrlanda kırsalının klişeleriyle dolu senaryosu nedeniyle eleştirilerin odağında. Dizi, İrlanda’nın batısında geçen bir halk korku hikâyesini konu alıyor ve Amerikalıların İrlanda’ya bakış açısını eleştirmeyi amaçlıyor. Ancak eleştirmenlere göre “Bodkin”, bu stereotipleri sadece yeniden üretmekle kalmıyor, aynı zamanda onları derinleştiriyor.

Barack ve Michelle Obama’nın İmzasını Taşıyan “Bodkin” Dizisi İrlanda Kliseleriyle Dolu

Dizinin hikayesi, Dublin doğumlu gazeteci Dove’un, İrlanda’ya dönüş yaparak İrlanda-Amerikalı Gilbert Power ile birlikte batı Cork’ta gerçekleşen ritüel folklor cinayetlerini konu alan bir podcast yapma sürecini takip ediyor. Ancak Dove, Power’ın romantize edilmiş İrlanda sevgisinden hoşnut değil ve yerel halkın Amerikalı konuklarına karşı oynadığı kurnazca oyunları fark etmeye başlıyor.

Netflix Dizisi Bodkin

Dizinin konusu ve oyuncuları

Dizi, İrlanda’nın batı Cork bölgesini, esprileri ve kendine özgü farkındalığı olmayan bir “Father Ted” replikası olarak göstermekle eleştiriliyor. İrlandalı oyuncu kadrosunun, senaryonun absürtlüğü içinde verdikleri performans ise izleyiciler tarafından üzüntüyle karşılanıyor. “Bodkin”, İrlanda’nın kültürel ve coğrafi zenginliklerini yansıtmaktan ziyade, bölgeyi basmakalıp karakterler ve abartılı aksanlarla indirgeyen bir yapıt olarak değerlendiriliyor.

Bu nedenle, “Bodkin” eleştirmenler tarafından, İrlanda hakkındaki klişeleri eleştirdiğini iddia etmesine rağmen, aslında bu klişelere yeni örnekler ekleyen bir dizi olarak görülüyor ve İrlanda kültürüne yönelik yanlış anlamaları pekiştirdiği için eleştiriliyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda Will Forte, Siobhan Cullen ve Robyn Cara gibi isimler yer alıyor. Yayınlanan fragmanda, dizinin ilk dakikasının klasik İngiliz/İrlanda komedi tarzıyla dolu olduğu ve devamında da ilginç sahnelerin yer aldığı görülüyor.

Netflix’in resmi sitesindeki bilgilere göre; uyumsuz podcast yayıncıları, karanlık ve korkunç sırlarla dolu şirin bir İrlanda kasabasında yıllar önce esrarengiz bir şekilde kaybolan insanların izini sürüyor.

Bodkin’in konusu, oyuncu kadrosu, 2024 yılının Mayıs ayında ilgiyle takip edilecek bir yapım olacağını gösteriyor. Gizem, komedi ve gerilim unsurlarını harmanlayan dizi, İngiliz ve İrlanda ortak yapımı olmasıyla da dikkat çekiyor.

Editör: Samet Varol


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks