Dolar 32,2192
Euro 34,6397
Altın 2.394,70
BİST 10.237,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 20°C

İnternet hız testi nedir? İnternet hız testi nasıl yapılır?

İnternet hız testi nedir? İnternet hız testi nasıl yapılır?
18 Nisan 2024 23:22
12

Çağımızda internet ağı, hayatın her alanında işlevsel bir biçimde yerini almıştır. İletişim ihtiyacından eğlenceye, iş hayatından eğitim alanına kadar pek çok noktada hızlı bir internet bağlantısına ihtiyaç duyulur. Tam bu noktada, internet hız testi yöntemler önem kazanır. İnternet sayesinde yaşamın daha hızlı hâle gelmesiyle birlikte internet bağlantısının da hızlı olması gerekmektedir. İnternette video izleyen, oyun oynayan, görüntülü görüşme yapan, herhangi bir dosya indiren ya da yükleyen tüm kullanıcılar için önemli olan internet hız testinin nasıl yapılacağı ise merak konusudur.

İnternet hız testi nasıl yapılır?

İnternet hız testi nedir sorusu, ‘hız testi internet hızını tespit etmek için kullanılan bir yöntemdir’ diyerek yanıtlanabilir. İnternet hızını test ederken bağlantının modeme LAN, yani Ethernet kablosu ile bağlanmış olmasında fayda vardır. En net sonuçların bu şekilde öğrenilebildiği bilinmektedir. Kablosuz bağlantıyla bağlıyken internet hızında belli oranlarda düşüş yaşanması söz konusudur. Diğer önemli bir faktör ise antivirüs yazılımları hız testini etkileyebilir. Hız testinin kesin olarak elde edilebilmesi için antivirüs programlarının geçici bir süreliğine kapatılması gerekmektedir.

İnternet hızını ölçmek için kullanabilecek bazı platformlar şöyledir:

Speed test

Speedtest.net, internet bağlantısı hızını ölçmek için kullanabilecek en popüler platformlardan biridir. Speedtest.net, indirme ve yükleme hızı ile ping oranlarını tespit eden bir araçtır. Bu araç hem tarayıcıda hem de mobil cihazda hizmet sağlamaktadır.

Türk Telekom internet hız testi

İnternet hız testi Türk Telekom hız testi sayfası üzerinden güvenli bir şekilde kullanılabilmektedir. Türk Telekom hız testi hizmeti Ookla’nın internet hız testi temeline dayanmaktadır.

Superonline hız testi

Superonline’ın internet hız testi Turkcell hizmeti ile kullanılan internet bağlantısının performansını değerlendirebilir, gerekli görüldüğünde ise daha yüksek bir tarifeye geçilebilir. Bağlantı hız testi sayesinde interneti daha verimli kullanmak ve daha iyi bir internet deneyimi yaşamak mümkündür.

Vodafone hız testi

İnternet hız testi yapmak için ilk olarak; Vodafone.com’da bulunan test sayfasına girilmelidir. Hesaplama işlemi saniyeler sürer ve ardından anlık bağlantı hız sonuçları elde edilir. Hız testi sayesinde hem internet bağlantı hızı öğrenilir hem de veri kaybı sonuçları tespit edilir.

TurkNet hız testi

Kullanıcı, kullandığı modemin desteklediği markanın internet sitesine girerek internet hızını öğrenebilmektedir. Bu noktada TurkNet kullanıcıları ve hız testini TurkNet üzerinden yapmak isteyen kişiler https://turk.net/internet-hiz-testi adresinden hız testini gerçekleştirebilmektedir.

Fast hız testi

Fast.com, Netflix’in oluşturduğu bir internet hız testi aracıdır. Fast.com, internet ve indirme hızlarını ölçer ve sonuçları sadece birkaç saniye içerisinde kullanıcıya sunar. Bu araç hem tarayıcıda hem de mobil cihazda kullanılabilmektedir.

Mynet Youtube

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks