Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

YSK’dan Hatay, Ardahan ve Iğdır kararı

YSK’dan Hatay, Ardahan ve Iğdır kararı
8 Nisan 2024 19:03
13

YSK, 31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin sonuçlarına yapılan itirazları görüşmeye devam ediyor.

Kurul, bugünkü toplantısında, Hatay‘da büyükşehir belediye başkanlığı ile bazı il ve ilçelerle ilgili itirazları değerlendirdi.

ARDAHAN VE IĞDIR’DA SEÇİM YENİLENMEYECEK

Buna göre AK Parti’nin Ardahan ve Iğdır‘da seçimlerin yenilenmesi, Nevşehir’de oyların yeniden sayılması talebi kurul tarafından reddedildi.

Kurul, AK Parti’nin Bitlis’in Tatvan, Isparta’nın Yalvaç, Aydın’ın Koçarlı, Kırklareli’nin Üsküp ilçelerinde oyların yeniden sayılması talebini de reddetti.

HATAY’DA SEÇİMİN YENİLENMESİ TALEBİNE RET 

CHP’nin, Hatay‘da oyların yeniden sayılması, geçersiz oyların sayılması ve seçimlerin yenilenmesi, Aydın’ın İncirliova ilçesinde oyların yeniden sayılması, Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde seçimlerin yenilenme talebini de görüşen kurul, bu talepleri de reddetti.

MHP’nin Kırşehir’in Mucur ve Çorum’un Bayat ilçelerinde oyların yeniden sayımı ve Siirt’in Baykan ilçesindeki talebi kurul tarafından reddedildi.

Kurul, Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde seçimin iptali ve Iğdır’ın Aralık ilçesinde oyların yeniden sayılması, geçersiz oyların sayılması ve seçimlerin yenilenmesi talebini reddetti.

DEM Parti’nin Ağrı’nın Hamur ilçesinde oyların yeniden sayılması talebi de kurul tarafından reddedildi.

İTİRAZ SÜRECİ 10 NİSAN’DA SONA ERECEK

İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarıyla ilgili YSK’ya başvuru süreci ise 10 Nisan saat 17.00’de sona erecek.

14 Nisan saat 17.00’ye kadar da olağanüstü itirazlar yapılabilecek. Kesin sonuçlar tüm itirazlar sonuca bağlandıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulacak.

NTV’yi sosyal medyadan takip edin


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks