Dolar 32,2024
Euro 34,9987
Altın 2.519,44
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Ankara’da Engelli hayvanlar patili dostların tedavisi için podyumda boy gösterdi

Ankara’da Engelli hayvanlar patili dostların tedavisi için podyumda boy gösterdi
10 Mayıs 2024 11:33
18

ANKARA (AA) –  6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler, büyük bir yara açtı. Depremde 50 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybederken binlerce hayvan da yaralandı. 6 Şubat depremlerinde enkazdan çıkarılan, çeşitli kazalar ya da şiddet sonucu engelli kalan kedi ve köpekler, tedavi masraflarının çıkması için podyumda yürüdü. 

Veteriner teknikeri ve fizyoterapist Yağmur Denli’nin girişimiyle, çeşitli dernek ve hayvanseverlerin katkılarıyla hayvana şiddet ve engelli hayvanlara farkındalık yaratmak için “Engelimiz Kalmasın” sloganıyla İncek’te defile düzenlendi. Hayvanseverler tarafından özenle hazırlanan engelli hayvanlar, mankenlerin eşliğinde podyumda yürüdü.

ENGELLİ HAYVANLARIN DEFİLESİNDE PATİLİ DOSTLARI TEDAVİSİ İÇİN PARA TOPLANDI

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği, spor ve sanat camiasının da destek verdiği engelli hayvanların defilesine yapılan bağışlar, çeşitli dernekler aracılığıyla engelli ve hasta hayvanların tedavilerinde kullanılacak. Veteriner teknikeri ve fizyoterapist Denli, “Türkiye genelinde ünlü insanlar, siyasi isimler destek verdi. 

İlk amacımız engelli hayvanlara farkındalık sağlamak, ikinci amacımız da sahipsiz engelli ve hasta hayvanlara destek çıkmak. Bunun için de yasal bir dernekle anlaştık, yapılan bağışlar oraya gidiyor, hayvanların tedavileri, mama masrafları için kullanılacak.” diye konuştu.

Denli, defilede 6 Şubat depremlerinde enkazdan çıkartılan, silahla vurulan, trafik kazası sonucu sakat kalan, gördüğü şiddet üzerine görme engelli olan Türkiye’nin farklı yerlerinden kurtarılan hayvanların yer aldığını söyledi. Defileden elde edilen gelir, diğer hayvanların tedavisi için kullanılacak. 

Haberankara.com


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks