Dolar 32,3620
Euro 34,6628
Altın 2.391,58
BİST 10.197,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Oğluna “mükemmel gelini” yetiştirmek için kız çocuğu kaçırdı!

Oğluna “mükemmel gelini” yetiştirmek için kız çocuğu kaçırdı!
2 Mayıs 2024 08:16
9

Yang soyadlı kadın, reşit olmayan kızla 13 Şubat 2023’te Guizhou’nun güneybatı eyaletinin Liupanshui Şehrindeki bir köyü ziyaret ederken tanıştı.

Kendisinden çok daha büyük olan oğlu için harika bir gelin olacağından emin olarak, kızın anne babasına, Yunnan eyaletinin Qujing Şehrine kendisiyle birlikte gelmesine izin verip vermeyeceklerini sordu.

Kızın babası teklifi reddetti ancak bu, kadının yedek planına devam etmesine neden oldu.
Kızını kaçırmak için 27 yaşındaki oğluyla komplo kurdu ve 14 Şubat’ta hedefin evde yalnız kalmasını bekleyip onu kaçırdılar.

Yang, 11 yaşındaki kızı kaçırıp Yunnan’daki evine götürdükten sadece altı gün sonra tutuklandı ve oğlu dört gün sonra teslim oldu.
15 Aralık’ta anne-oğul, çocuk kaçırma suçundan Yang iki yıl ve oğlu yedi ay hapis cezasına çarptırıldı ve mahkemenin kararına itiraz etmelerine rağmen temyiz mahkemesi geçen ay ilk cezayı korudu.
Mahkemenin verdiği ceza, Çin sosyal medyasında genel bir öfkeye neden oldu; yorumların büyük çoğunluğu, anne-oğul ikilisinin işledikleri suça göre çok daha düşük bir ceza aldığını iddia ediyordu.

“Çocuk kaçakçılarına verilen cezaların neden hala bu kadar hafif olduğunu anlamıyorum. Suçun devam etmesinin nedeni budur” diye yazdı bir kişi.

“Yedi ay? Inanılmaz. Çocuk kaçırmanın maliyeti artık bu kadar mı düştü? Bu fiilen suçu teşvik ediyor” diye yorum yaptı başka kişi.

Her ne kadar bazıları kaçırılan kız ile taliplisi arasındaki yaş farkı hakkında da yorum yapsa da, Çin’in, ergenlik öncesi kızların aileler tarafından evlat edinilip, oğulları için gelecekteki gelinler olarak yetiştirildikleri eski bir çocuk gelin geleneğine sahip olduğunu belirtmekte fayda var.
Uygulama 1950’de yasaklandı ancak kırsal alanlarda devam ettiği bildiriliyor.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks