Dolar 32,2772
Euro 35,0355
Altın 2.473,33
BİST 10.543,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

EGO Genel Müdürlüğü Ankara’da metroların yeniden seferlere başladığını açıkladı

EGO Genel Müdürlüğü Ankara’da metroların yeniden seferlere başladığını açıkladı
2 Mayıs 2024 17:18
21

Dakikalar içerisinde şehirde bir çok noktayı sular altında bırakan büyük Ankara yağışının etkisi, yağmur durduktan saatler sonrasında bile devam etmişti. Gece yaşanan yağışların ardından ertesi gün iş ve okula gitmek için metrolara giden Ankaralılar bir şok daha yaşamış ve pek çok noktada metro hizmet verememişti.

EGO’DAN BEKLENEN AÇIKLAMA

Metro istasyonlarının sular altında kalmasından dolayı kendilerine alternatif yollar aramaya başlayan vatandaşlar ringler ile gidecekleri yerlere ulaşmaya çalışmıştı. Toplu taşımada yaşanan bu problem sonrasında Ankara halkı yaşanan duruma büyük tepki göstermiş ve sorunun ne zaman giderileceğini merak etmişti.

Konu ile ilgili EGO Genel Müdürlüğü bir açıklama yaparak metrolardaki sorunların tamamen ortadan kaldırıldığını ve sistemin eski haline döndüğünü duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Ankara’da yaşanan yoğun sağanak yağış ve su baskınları nedeniyle Ankara Metrosu’nun bazı bölümlerinde hizmet aksamaları meydana gelmiştir. EGO Genel Müdürlüğü, ASKİ ve Ankara İtfaiyesi ekiplerimizin koordineli çalışmaları sonucunda su tahliye işlemleri tamamlanmış ve istasyonlara enerji sağlanmıştır.

Metro hizmetimiz seferlerine başlamıştır.  Yaşanan aksaklıktan dolayı özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz.”

EKSİKLİKLER GİDERİLİYOR

Başkentin yaşadığı zor günlerin ardından il ve ilçe yönetimleri ile hükümet yetkililerine bağlı ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Maddi ve manevi olarak zor anlar yaşayan Ankaralılara gerekli yardımların sağlanması bekleniyor.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks