Dolar 32,3745
Euro 34,7288
Altın 2.398,94
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor
1 Mayıs 2024 15:55
6

ABD hükümeti, sosyal medya platformu TikTok’u yasaklamaya çok yakın.

Reuters tarafından yapılan ankete yanıt veren ABD vatandaşlarının yaklaşık yüzde 58’i, Çin hükümetinin TikTok’u “Amerikan kamuoyunu etkilemek” için kullandığı yönündeki iddialara katıldı. Yaklaşık yüzde 13’ü bu görüşe katılmadı ve geri kalanı emin değildi ya da soruyu yanıtlamadı.

Reuters anketi, Amerikalıların yüzde 50’sinin TikTok’un yasaklanmasını desteklediğini ve yüzde 32’sinin yasağa karşı olduğunu ortaya çıkardı.

ANKETE SADECE YETİŞKİNLER KATILDI

Anket yalnızca ABD‘li yetişkinleri araştırdı. Bu da demek oluyor ki ABD’deki TikTok kullanıcılarının önemli bir bölümünü oluşturan 18 yaşın altındaki kişilerin görüşlerini yansıtmıyor.

40 yaş ve üzeri her 10 anket katılımcısından yaklaşık altısı yasağı desteklerken, 18-39 yaş arası yaklaşık 10 katılımcıdan dördü yasağı destekledi.

BIDEN’IN SEÇİM KAMPANYASINDA DA KULLANILDI

Uygulama ABD‘nin her yerinde yaygın olarak kullanılıyor. Biden’ın yeniden seçim kampanyası bile uygulamayı 5 Kasım başkanlık seçimleri öncesinde seçmenleri kazanmak için bir araç olarak kullanıyor.

Amerikalıların yüzde 60’lık çoğunluğu, ABD’li siyasi adayların kampanyalarını tanıtmak için TikTok’u kullanmalarının uygunsuz olduğunu söyledi.

YASAK RİSKİ İLE KARŞI KARŞIYA

Başkan Joe Biden geçen hafta ByteDance’e TikTok’un ABD varlıklarını elden çıkarması için 270 gün veren yasayı imzaladı, aksi takdirde ülke genelinde yasakla karşı karşıya kalacak.

TikTok, ABD Anayasası’nın Birinci Değişikliği’nde yer alan ifade özgürlüğü korumalarının ihlali nedeniyle yasağa itiraz edeceğini açıkladı.

NTV’yi sosyal medyadan takip edin


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks