Dolar 32,2781
Euro 35,0348
Altın 2.472,91
BİST 10.531,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

“TÜRASAŞ’ta milyonlarca liralık hırsızlık iddiaları doğru mudur?”

“TÜRASAŞ’ta milyonlarca liralık hırsızlık iddiaları doğru mudur?”
2 Mayıs 2024 17:48
18

Odunpazarı Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı Kazım Kurt başkanlığında toplandı. Toplantıda gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Cenk Sungur, TÜRASAŞ ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. TÜRASAŞ ile ilgili Eskişehir’e yakışmayan iddiaların kamuoyuna yansıdığına dikkat çeken Sungur, “Bildiğiniz üzere ülkemizin ve şehrimizin en köklü kurumlarından, lokomotif sanayiinde birçok ilke imza atan Devrim arabası ve Karakurt’un üretildiği eski adıyla TÜLOMSAŞ yeni adıyla TÜRASAŞ hakkında son günlerde kurum tarihine ve şehrimize yakışmayan iddialar kamuoyuna yansımıştır.

“TÜRASAŞ YÖNETİMİ SESSİZ Mİ KALIYOR?”

CHP Meclis Üyesi Cenk Sungur konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“100 yılı aşkın süredir başarılarıyla şehrimizin gurur kaynağı olan bu kurum son günlerde maalesef hırsızlık, yolsuzluk iddialarıyla gündemden düşmemektedir. Kamuoyuna yansıyan iddialara göre TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü’nün hizmet aldığı bir taşeron şirket tarafından tesis içinde bulunan 20 tona yakın bakır hurda çalınmış, hatta benzer bir durum Sakarya’daki fabrika için de gündeme gelmiştir. Kamuoyunda sıkça yer bulan bu iddialarla ilgili TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü’nden ve yetkililerden herhangi bir açıklama bugüne kadar yapılmamıştır. Fabrikada çalışan dostlarımız da bu iddiaların TÜRASAŞ yönetimi tarafından bilindiği fakat sessiz kalındığı konusunda iddialarda bulunmaktadır.

“MİLYONLARCA LİRALIK HIRSIZLIK İDDİALARI DOĞRU MUDUR?”

Bu konunun oldu bittiye getirilmemesi için takipçisi olacağımızı belirterek yetkililere şu soruları yöneltmek istiyorum: TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü’nde meydana geldiği kamuoyuna yansıyan milyonlarca liralık hırsızlık iddiaları doğru mudur? İddia edilen bu hırsızlık olayıyla ilgili herhangi bir adli işlem, soruşturma, işten çıkarma olmuş mudur? Bahsi geçen taşeron firma TÜRASAŞ içerisinde hala hizmet vermekte midir? AK Parti Meclis Üyelerini de konuyu yakından takip etmeye davet ediyoruz.”

Kaynak: Meltem Karakaş


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks