Dolar 32,2329
Euro 34,9539
Altın 2.408,76
BİST 10.400,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Açık
İstanbul
33°C
Açık
Pts 32°C
Sal 30°C
Çar 27°C
Per 26°C

İsrail’den açık tehdit: Lübnan’ı işgal ederiz

İsrail’den açık tehdit: Lübnan’ı işgal ederiz
19 Mayıs 2024 17:08
13

Maliye Bakanı Smotrich, “Hizbullah’a açık bir ültimatom vermeliyiz” dedi. İsrailli Bakan, Lübnan topraklarına karadan giriş seçeneğini dillendirdi.

İsrail'den açık tehdit: Lübnan'ı işgal ederiz

AA & Ensonhaber

Gazze’yi kasıp kavuran İsrail ordusunun saldırıları devam ederken, Lübnan ile de gerilim yaşanıyor.

İsrail, Gazze’den sonra şimdi de Lübnan’ı işgal etmekle tehdit ediyor. Açıklama, aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’ten geldi.

Smotrich, Hizbullah’ın İsrail’e yönelik saldırılarının durmaması halinde Lübnan’ın güneyini yeniden işgal etme tehdidinde bulundu.

İsrailli Bakan’ın gözü Lübnan’da

İsrail’in Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan habere göre, Smotrich, İsrail’in kuzeyinde, Hizbullah füzelerinin hedefi olan Celile bölgesinde partisinin düzenlediği toplantıda bir konuşma yaptı, hedefinde Lübnan vardı.

Karadan işgalle tehdit etti

“Ateşin tamamen kesilmesi ve (Lübnan’ın güneyindeki) Litani Nehri’nin ötesine çekilmesi için Hizbullah’a açık bir ültimatom vermeliyiz.” diyen Smotrich, şunları söyledi:

Hizbullah taleplerimize tam olarak yanıt vermezse İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki bir bölgenin karadan girişi ve askeri kontrolü de dahil olmak üzere, Lübnan topraklarının derinliklerindeki kuzey kasabalarını savunmak için bir saldırı başlatmalı.

Hizbullah’tan, Smotrich’in açıklamalarına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail-Hizbullah çatışması

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023’ten beri sınır hattında yaşanan çatışmalarda son olarak 300 Hizbullah mensubunun yanı sıra 61 Lübnanlı sivil, 19 Emel Hareketi, 13 Hamas, 15 İslami Cihad mensubu ile 14 İsrail askeri ve 10 İsrailli sivilin öldüğü duyurulmuştu.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et