Dolar 32,2329
Euro 34,9539
Altın 2.408,76
BİST 10.400,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Açık
İstanbul
33°C
Açık
Pts 32°C
Sal 30°C
Çar 27°C
Per 27°C

Emekliye beklenen refah payı yanıtı! Temmuz ayında dananın kuyruğu kopacak

Emekliye beklenen refah payı yanıtı! Temmuz ayında dananın kuyruğu kopacak
15 Mayıs 2024 15:25
30

Türkiye’de emeklilere ocak ve temmuz ayıda olmak üzere yılda iki kez zam yapılıyor. Emekliler yılda iki kez aldıkları zam kapsamında bu yıl artan enflasyon nedeniyle ara ve seyyanen zam için beklenti içerisinde girdi. Ara ve seyyanen zam için açıklama bekleyen emeklilere olumlu yanıt gelmezken gözler bu kez temmuz ayına çevrildi. 

Emekliler temmuz ayında 6 aylık enflasyon farkına göre zam alacak. Emeklinin temmuz zammını belirleyecek olan en önemli unsur Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamları olurken şimdiye kadar 4 aylık enflasyon verisi açıklandı. 2 aylık daha enflasyon verisinin açıklanması ile beraber ortaya çıkacak olan 6 aylık enflasyon farkı da emeklinin alacağı zammı belirlemiş olacak. 

EMEKLİYE REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

Emekliler asgari geçim koşullarını sağlamak üzere maaşlarında yapılacak olan iyileştirmeleri bekliyor. Emekliye yapılacak olan zammın yanı sıra refah payı ödemeleri de merak edilenler arasında yer alıyor. Emekliye refah payı ödemeleri hakkında merak edilenler artarken ‘’2024 emekliye refah payı ödenecek mi?” sorusu da gündemdeki yerini aldı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye refah payı verilmesine ilişkin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Grup Toplantısı öncesi merak edilen soruları cevapladı. Asgari ücrette ara zam yapılmasına ilişkin bir çalışma olup olmadığı sorusu üzerine Işıkhan, böyle bir çalışmalarının olmadığını dile getirirken “Ara zam gündemde yok. Daha önce de soruldu bu soru. Aynı düşüncemizi koruyoruz. Enflasyonla ilgili gelen verilerimiz çok güzel” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Işıkhan, emekliye refah payı verilmesine ilişkin soruyu da cevaplandırdı ve bu çerçevede “Şu anda bunu konuşmak için çok erken. Bunun için temmuz ayını bekleyelim” ifadelerini kullandı. Dolayısıyla emekliye refah payı verilip verilmeyeceği de temmuz ayı maaş zamlarına bağlı olacak.

Haberankara.com


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et