Dolar 32,1979
Euro 34,9907
Altın 2.520,75
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na 110 gün kala kota sayısı 56 oldu

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na 110 gün kala kota sayısı 56 oldu
10 Mayıs 2024 11:44
17

Paris‘te 28 Ağustos-8 Eylül tarihlerinde düzenlenecek organizasyonda Türkiye’yi temsil edecek görme engelliler, bedensel engelliler ve özel sporcuların sayısı organizasyon yaklaştıkça artıyor.

Şu ana kadar Golbol Kadın Milli Takımı, Görme Engelliler B1 Erkek Futbol Milli Takımı’nın yanı sıra atıcılık, masa tenisi, atletizm, okçuluk, tekvando, yüzme ve badmintonda milli sporcular kota aldı.

Branşların ve sporcu sayısının, Paris 2024’e kadar yapılacak kota müsabakaları ve dünya sıralamasıyla daha da artması bekleniyor.

İKİ BRANŞTA TAKIM OLARAK KOTA ALINDI

Türkiye, golbol ve futbolda takım olarak Paris 2024’e katılacak.
Son iki paralimpik şampiyonu Golbol Kadın Milli Takımı’nı 6, Görme Engelliler B1 Erkek Futbol Milli Takımı’nı ise 10 kişi temsil edecek.

EN ÇOK BEDENSEL ENGELLİ SPORCULAR KOTA ALDI

Engelli branşlarında en çok bedensel engelli milli sporcular kota elde etti.

Şu ana kadar bedensel engelli 37, görme engelli 18, özel sporculardan da 1 milli isim Paris 2024 için vize aldı.

OKÇULUKTAN 9 KOTA

Bireysel branşlarda şu ana kadar Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na en fazla kota alan branş okçuluk oldu.

Okçulukta 9 isim Paris 2024’e gitmeye hak kazandı. Bu branşı tekvando (8), masa tenisi (7) ve atıcılık (6) takip etti. Türk sporcular atletizm ve yüzmede 4’er, badmintonda ise 2 kota aldı.

15 MADALYANIN 10’UNU ALANLAR PARİS’TE

Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda 15 madalya alan Türkiye, bu başarıyı gösteren Golbol Kadın Milli Takımı ve 9 sporcusuyla Paris 2024 vizesini elde etti.

Tokyo’da altın madalya alan Golbol Kadın Milli Takımı ile para masa tenisçi Abdullah Öztürk, Paris‘te unvanlarını korumaya çalışacak.

Bir önceki oyunlarda madalya alan para masa tenisçilerden Nesim Turan, Ali Öztürk, Kübra Korkut, para okçular Bahattin Hekimoğlu, Öznur Cüre, para yüzücü Sevilay Öztürk, para tekvandocu Mahmut Bozteke, para atıcılıkta Ayşegül Pehlivanlar, Paris 2024’te de yer almaya hak kazandı.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks