Dolar 32,2136
Euro 35,0084
Altın 2.513,51
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Ordu’da Farkındalıkla Beslenme Çağı Başladı

Ordu’da Farkındalıkla Beslenme Çağı Başladı
10 Mayıs 2024 13:55
18

Uzman Diyetisyen Seren Bekiroğlu, Ordu’da sağlıklı yaşam ve beslenme konusunda bir ilke imza atarak Formsb Farkındalıkla Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi’ni kurdu.

Formsb, adını ‘bilim ışığında farkındalıkla beslenme’ felsefesinden alıyor. Bekiroğlu, “Sağlıklı beslenme, iyi yaşamın temelidir ve biz bu bilinci her bireye aşılamayı hedefliyoruz,” diyor.

1995 yılında Ordu’da doğan ve eğitimini İstanbul’da tamamlayan Uzman Diyetisyen Seren Bekiroğlu, pandemi döneminde online diyet danışmanlığı hizmeti vererek kariyerine başladı. Yüksek lisansını tamamladıktan sonra memleketi Ordu’ya dönerek Formsb’yi kurdu. Merkez, online ve yüz yüze danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra, hastalıklara özel beslenme, hamilelik ve emzirme döneminde beslenme, çocuk ve ergen beslenmesi gibi birçok alanda hizmet veriyor. Ayrıca, sporcu beslenmesi ve kurumsal beslenme danışmanlığı gibi alanlarda da destek sağlıyor.

Bekiroğlu, diğer diyetisyen kliniklerinden farklı olarak, yeme bozukluğu yaşayan bireylerin yeme davranışlarını değiştirerek özgürleşmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Yeme farkındalığı konusunda bilinç yaratmayı ve beslenme bilgilerini paylaşmayı önemsiyor. Popüler diyetlerin bilimsel dayanaktan yoksun olduğunu ve sürdürülebilir olmadığını vurgulayan Bekiroğlu, Akdeniz diyetinin sağlıklı yaşam için en uygun seçenek olduğunu belirtiyor.

Diyetisyn Seren Bekiroğlu

Bekiroğlu, “Diyet baskısı altında kalan ve sıkılan, yeme bozukluğu yaşayan ve yeme davranışını değiştirip beslenme konusunda bireylerin bilincini artırarak özgürleştirmeyi hedeflediğim için Ordu’da ilk ve tek olan farkındalıkla beslenme danışmanlığı hizmeti diğer kliniklerden ayıran özellik diyebilirim.” dedi.

Yeme Farkındalığı Nedir?

Bekiroğlu, yeme farkındalığını “Kendinizi ve bedeninizi dinleyerek, yargılamadan, yemeye odaklanmayı sağlayan bir yöntem.” olarak tanımlıyor. Yeme farkındalığının yeme ile olan ilişkimizi iyileştirdiğini, beslenme bilgilerini içerdiğini ve beslenme konusunda bilinci artırarak yemeyi yavaşlattığını ve ihtiyacınız kadar yemeyi hedeflediğini söylüyor.

Popüler Diyetler Sürdürülebilir Değil

Bekiroğlu, en popüler diyetlerin aralıklı oruç, ketojenik diyet, dukan diyeti, atkins diyeti ve Akdeniz diyeti olduğunu belirterek, “Yapılan araştırmaya göre bu diyetlerin içerisinde en sağlıklı en güvenilir olan Akdeniz diyetidir.” dedi. Bekiroğlu, Akdeniz diyetinin temel ögelerinin tahıllar, sebze, meyve, deniz mahsulleri, fındık, ceviz gibi kuruyemişler, baklagiller ve zeytinyağı olduğunu, et olarak beyaz etin tercih edildiğini, kırmızı etin ağırlıklı tüketilmediğini, yumurta, peynir ve süt ürünlerinin de normal miktarda tüketildiğini söyledi. Bekiroğlu, bilimsel kaynağı olmayan popüler kültürün ürettiği diyetlerin gerçekçi ve sürdürülebilir olmadığını ve sağlıklı olmadığını da ekledi.

ÖZEL HABER/ATAKAN ÖZTÜRK

Editör: Atakan Öztürk


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks