Dolar 32,1963
Euro 35,0110
Altın 2.519,75
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Öğretmenler, müdürün öldürülmesini protesto ediyor! Okullar eylem nedeniyle boş kaldı

Öğretmenler, müdürün öldürülmesini protesto ediyor! Okullar eylem nedeniyle boş kaldı
10 Mayıs 2024 11:59
16

İstanbul’da Özel Eyüp Sultan Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Oktugan’ın, 5 ay önce okuldan uzaklaştırılan bir öğrenci tarafından önceki gün silahla vurularak katledilmesine yönelik tepkiler sürüyor.

Türk vatandaşlığı almış Irak uyruklu 17 yaşındaki saldırgan Y.K. dün çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanırken, eğitim sendikaları yarın ülke genelinde iş bırakmaya hazırlanıyor.

Bugün okul önünde bir araya gelen öğretmenler de “Artık yeter” diyerek basın açıklaması yaptı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında eğitimcilere şiddete yönelik cezalarda tutuklama, cezanın artırılması gibi hükümler getirileceğini söyledi.

Öğretmenler bugün Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın çağrısıyla, Oktugan’ın katledildiği Alibeyköy’deki özel okulun önünde bir araya geldi. “Artık yeter! Öğretmenlere yönelik şiddete ve öğretmenlerin katledilmesine hayır” yazılı pankartın açıldığı eyleme Birlik Sendikası da destek verdi. 

Sadece bir öğrenciyle okula gelen servis şoförü Âdem Ayka, “Eylem olduğunu söylediler, müdür beyin öldürülmesinden dolayı. Öğretmenlerimizin bir tepki eylemi olacağını söylediler. O yüzden de bir tane öğrenci ile geldim. Öğrenci gelmedi. Normalde kapasitemize göre alıyorduk 15 öğrencimiz vardı. Ama bugün bir tane öğrenciyle geldik, dersler boş geçecek diye. Gruplardan yazdılar, ‘Gelmiyoruz.’ Şeklinde ifade etti.

“SENDİKALI OLMAYAN ÖĞRETMENLER GELDİ”

Öğrencisini okula getiren bir veli ise, “Öğretmen geldi diye bir duyum aldım ama. Sendikaya bağlı öğretmenler bıraktı diye biliyorum. Sendikaya bağlı olmayan öğretmenler gelmek zorunda kaldı.” diye konuştu.

ÖLDÜRÜLEN OKUL MÜDÜRÜNÜ ANDILAR

Kimi öğretmen iş bırakma eylemine katılarak okula gelmezken kimileri ise görevine devam ederek tepkisi farklı şekilde gösterip, İbrahim Okutgan’ı andı. Okutgan’ın portresinin olduğu masanın üzerine karanfiller bırakıldığı ve mum yakıldığı görüldü.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks