Dolar 32,1979
Euro 34,9907
Altın 2.520,75
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Öğrencilere moral kampı!

Öğrencilere moral kampı!
10 Mayıs 2024 13:38
24

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Doğa Sporları, Yaz Sporları, Yönetim ve Organizasyon dersleri kapsamında Mersin’in Silifke ilçesinde 3 gün süren kamp etkinliğinde buluştu.

Öğrencilere moral kampı!

TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Doğa Sporları, Yaz Sporları, Yönetim ve Organizasyon dersleri kapsamında 3-5 Mayıs tarihleri arasında Mersin’in Silifke ilçesinde 3 gün süren bir kamp gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığının Mehmet Akif Ersoy ve Altuğ Verdi Kamp Tesisleri’nde 180 kız ve 180 erkek öğrenci için ayrı olarak gerçekleştirilen kamp etkinliğine, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra diğer fakültelerden de öğrenciler gönüllü olarak katıldı.  Kamp etkinliklerinde Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu’nun yanı sıra ders sorumlusu öğretim elemanları ile toplamda 360 öğrenci yer aldı.

Öğrencilere moral oldu

Öğrencilere moral kampı!Gençlik Kampları Program Sorumluları Harun Güngör ve Bahar Çetin’in yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığından alanında uzman kamp liderleri öğrencilere kamp eğitimi verdi. Öğrenciler yüzme, plaj voleybolu, çadır kurma, geleneksel okçuluk, oryantiring, matrak, el sanatları, halk oyunları ve müzik gibi etkinlikler yaparken futbol, voleybol, plaj voleybolu, masa tenisi, langırt ve ip bağlama gibi alanlarda düzenlenen yarışmalarla takım ve bireysel olarak birbirleriyle mücadele etti. Kampın sonunda konuşan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu bugüne kadar gerçekleştirilen kamplar hakkında bilgi verdi. Depremin ardından öğrencilere kampın moral verdiğini ifade eden Prof. Dr. Cemal Gündoğdu şunları söyledi: “İnönü Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi olarak teorik eğitimini verdiğimiz derslerin saha uygulamalarını geçtiğimiz 2021 yılında Osmaniye Aslantaş’ta ve 2022 yılında Rize Fındıklı Kamp merkezlerinde gerçekleştirmiştik. Geçtiğimiz yıl depremden sonra derslerimizin teorik olması nedeniyle bu organizasyonu gerçekleştiremedik. Bu dönem ise Üniversitemiz ve Gençlik Spor Bakanlığı arasında yapılan iş birliği ile Mersin Silifke’deki Gençlik ve Spor Bakanlığı tesislerinde kampımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Depremden sonra öğrencilerimizin psikolojik iyi oluşlarına da destek olacağını düşündüğümüz etkinliğimizi böylesi güzel bir coğrafyada saha uygulamaları ile gerçekleştirmek Fakültemiz için oldukça önemliydi. Bu anlamda bizlere bu imkânları sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığına ve nitelikli eğitim olanaklarının öğrencilerimize sağlanması için her anlamda bizlerden desteğini esirgemeyen İnönü Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a, Üniversitemiz ve Gençlik ve Spor Bakanlığın ile koordinasyonu sağlayarak kampların hayata geçirilmesinde büyük emeği olan Spor Yöneticiliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Şakir Tüfekçi’ye, kamp personeli, bakanlığın alanında uzman program sorumluları ve liderleri ile öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyorum.” Gündoğdu, Spor Bilimleri Fakültesi olarak kamp etkinliklerini her zaman sürdürme hedefinde olduklarını ifade ederek konuşmasını tamamladı. Spor Yöneticiliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Şakir Tüfekçi ise kampta, fakültede verilen dersleri pratik etme imkânı yakaladıklarını dile getirdi. Kampın deprem sonrası öğrencilere psiko-sosyal anlamda katkı sağladığını belirten Tüfekçi “Oldukça verimli bir kamp dönemi gerçekleştirdik. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaz aylarında ulusal olarak düzenlenen kamplara bu dönemlerin dışında öğrencilerimiz ile katılabildiğimiz için oldukça şanslıyız. Bu anlamda bizleri destekleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a, Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu’ya, akademik ve idari personelimize, kamp görevlilerine ve katılımcı öğrencilerimize teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. 
 


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks