Dolar 32,2024
Euro 35,0020
Altın 2.516,65
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Fatsa’da Kokarca Toplantıları Devam Ediyor

Fatsa’da Kokarca Toplantıları Devam Ediyor
10 Mayıs 2024 16:52
20

Fatsa Ziraat Odası ve Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantılar kapsamında Fatsa Aşağıtepe Mahallesi’nde üreticilere kahverengi kokarca hakkında detaylı bilgiler verilerek, mücadele metotları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantıya katılan çiftçilere kahverengi kokarcaya karşı arazilerde ruhsatlı bitki koruma ürünleri, evlerde ise ruhsatlı halk sağlığı ürünleri ile ilaçlı mücadele yapılması gerektiği belirtildi. Dönem olarak zararlının evlerden bahçelere doğru geçiş yapmaya başlaması nedeniyle, bahçelerde fındık kurdu mücadelesi ile birlikte kahverengi kokarcaya karşı ilaçlama yapılması gerektiği de vurgulandı.

Fatsa Kokarca 10 Mayıs

Samuray arıları salınacak

Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan yaptığı sunumda, “Kahverengi kokarcayla mücadelede kışlak mücadelesi ve devamında arazi ilaçlaması oldukça önemlidir. Mayıs ayından itibaren arazide yapılacak ilaçlamaların eş zamanlı olarak topluca yapılması, ilaçlı mücadelede başarıyı artıracaktır. Böcek, ilaçlanmayan arazilerde daha fazla zarar yapacağı için mutlaka hep birlikte ilaçlama yapılması gereklidir. İlave olarak feromon tuzakların kullanımının artmasıyla ilaçlama faaliyetleri hem azalacak hem de doğaya gereksiz ilaç atılması önlenmiş olacaktır.” dedi.

Aydoğan, “Haziran ayından itibaren kahverengi kokarca yumurtalarının doğada görülmesiyle birlikte samuray arısı salınımı ilçemizde de yapılacaktır.  Özellikle geçen yıl ürün kaybı noktasında yaşanan sıkıntıdan sonra hep beraber bu mücadele metotlarını hassasiyetle uygularsak, yaşanması muhtemel ürün kayıplarını en aza indirmiş oluruz.” diye ifade etti.


Kahverengi Kokarca ve Fındık Kurdu İle Mücadele Başlıyor


Kahverengi Kokarca ve Fındık Kurdu İle Mücadele Başlıyor


Editör: Merve Tepecik


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks