Dolar 32,1979
Euro 34,9907
Altın 2.520,75
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Emekli maaş zammı sil baştan: Masada 3 formül var

Emekli maaş zammı sil baştan: Masada 3 formül var
10 Mayıs 2024 15:35
16

Emekliye son dakika: SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilik sistemlerinde, Temmuz ayı itibarıyla dört ana düzenleme gerçekleştirildi: emekli maaş zammı, taban aylık düzenlemesi, ikramiye artışları ve promosyon artışları. Bu dönemde, emekli kök maaşı ve en düşük emekli maaşı başta olmak üzere, gelirleri artıracak yeni düzenlemeler uygulanacak.

sdf_2024'te_asgari_ücrette_olası_zam_senaryolar_ne

EMEKLİLERE YENİ DÜZENLEME YOLDA

Ocak ayında gerçekleştirilen düzenlemelerle SSK ve Bağ-Kur emeklilik zammı %37,57’den ek %11,68 artışla %49,25’e yükseltildi. En düşük emekli maaşı 7.500 TL’den 10.000 TL’ye çıkarıldı. Yılda iki kez verilen emekli bayram ikramiyesi %50 artışla 3.000 TL oldu. Emekli promosyon ödemeleri de minimum 8.000 TL’den 12.000 TL’ye yükseltilen bandında güncellendi. 2024 yılında yapılan bu dört önemli düzenlemenin ardından, emekliler için refah paketi ve Temmuz ayında uygulanacak maaş zammı gündemde.

Sdf Zam Oranları Değişti! Emekli Ve Memura Büyük Zam

EMEKLİ REFAH PAKETİNDE KRİTİK DETAY

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı liderliğinde emekliler için hazırlanan refah paketi üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Taslak aşaması tamamlanmak üzere olan bu paketin detayları yakında kamuoyu ile paylaşılacak.

Paket içeriğinde:

  • Belediye hizmetleri indirimleri
  • Enerji destek paketleri
  • Ulaşım destekleri
  • Finansal hizmet teşvikleri
  • Konut ve kira yardımları
  • Tatil ve konaklama fırsatları yer alıyor. Ayrıca, emeklilere yönelik Temmuz ayında yapılacak maaş iyileştirmeleri de görüşülmekte.

Sdf Emekli Zammı Ne Zaman Yatacak

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI ORANI NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası, yılın en yüksek enflasyon oranının Mayıs ayında %76’ya ulaşacağını duyurdu. İlk beş ayda enflasyon oranı %23,11 olarak kaydedilirken, Haziran ayındaki artışla birlikte yılın ilk yarısında enflasyon oranının %25-30 aralığında gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz ayında %25-30 arasında bir enflasyon zammı anlamına geliyor. Memur emeklileri ve memurlar içinse Temmuz’da %9,77 enflasyon farkı öngörülüyor ve %10’luk toplu sözleşme zammı ile birleştiğinde, toplam zam oranı %20,75’e ulaşacak. Ocak ayındaki gibi zamların eşitlenmesi ve ek refah payı uygulaması da gündemde yer alıyor.

Sdf Zam Türklirası Tl Stok

EMEKLİ MAAŞLARINDA 3 FORMÜL

TABAN MAAŞ ZAMMI

Her zam döneminde olduğu gibi, Temmuz ayında da emeklilerin taban maaşlarının artırılması bekleniyor.

 Uygulama sayesinde, kök maaşı ne olursa olsun tüm emekliler maaşlarına zam alacaklar. Yapılacak düzenlemede, son 6 aylık enflasyon oranı zam oranının belirlenmesinde kullanılacak ve bu durumda emeklilerin taban maaşının 12-13 bin TL olması öngörülüyor. Eğer yıl sonu için belirlenen %38’lik enflasyon hedefi baz alınacak olursa, taban maaş 14 bin TL bandına ulaşabilir. Ayrıca, taban maaşın asgari ücretle eşitlenmesi de gündemde yer alıyor.

REFAH PAYI

Her zam döneminde uygulanan ve bu yıl Ocak ayında gerçekleştirilen zamda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına %11,68 refah payı eklenmiş ve böylece zam oranı %49,25’e çıkarılmıştı. Temmuz ayında beklenen %25-30 aralığında gerçekleşecek 6 aylık enflasyon oranına ek olarak refah payı eklenmesi muhtemeldir. Ayrıca, özellikle düşük kök maaşları olan emeklilerin sıfır zamdan olumsuz etkilenmemesi için refah payının farklı şekillerde uygulanması da gündeme gelebilir.

KÖK MAAŞ ARTIŞI

Emekli maaşlarına yapılacak zamda sıfır artışın önüne geçmek için çeşitli tedbirler alınırken, kök maaşlara yönelik seyyanen artış da gündemde bulunuyor. Özellikle, taban maaşa tamamlayıcı artışların yanı sıra, en düşük maaşlardan başlayarak kök maaşların belirli bir üst sınırı geçmesini sağlayacak seyyanen artışlar planlanıyor. Ayrıca, kök maaşların taban maaş ile eşitlenmesi talepleri de var. Ancak, taban maaşın hemen üzerinde, örneğin 11 bin TL alan emekliler için olası adaletsizliklerin ortaya çıkma ihtimali de değerlendiriliyor.

Kaynak: Sabah


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks