Dolar 32,1979
Euro 34,9907
Altın 2.520,75
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Dünya sigorta sektöründen Türkiye’ye özel ilgi

Dünya sigorta sektöründen Türkiye’ye özel ilgi
10 Mayıs 2024 18:56
12

Dubai’de 20. kez düzenlenen Dünya Sigorta Kongresi’nde, Türkiye sigorta pazarının tanıtılması ve Türkiye’ye reasürans kapasitesi sağlanması konularının ele alındığı, Türkiye özel oturumu gerçekleştirildi.İSTANBUL (İGFA) – 20. kez düzenlenen Dünya Sigorta Kongresi; Ortadoğu, Asya, Afrika, Avrupa ve Türkiye’den 1000’in üzerinde sigortacı ve reasürörü buluşturdu.

Nisan ayı sonunda tarihlerinde Dubai Atlantis The Palm’de gerçekleşen kongrede, ilk kez Türkiye’ye özel bir oturum gerçekleştirildi.

Yabancı reasürörlere Türkiye sigorta pazarının tanıtılması ve Türkiye’ye reasürans kapasitesi sağlanması konularının ele alındığı Türkiye oturumunun moderatörlüğünü Howden Bölge CEO’su, Sigorta ve Reasürans Brokerleri Derneği (SBD) Yönetim Kurulu Üyesi Atınç Yılmaz yaparken, SBD Başkanı Cenk Ecevit, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Uğur Gülen ve Dubai International Financial Center (DIFC) Başkanı Phil Story konuşmacı olarak yer aldı.

TÜRKİYE 20 MİLYAR DOLARLIK PRİM ÜRETİYOR

Kongre ve Türkiye oturumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Atınç Yılmaz, söz konusu oturumun konferansın en çok takip edilen ve popüler oturumlarından biri olduğunu anlatarak, Türkiye’ye olan ilginin ne kadar güçlü olduğunu bu oturum ile bir kez daha gördüklerini söyledi.

<!–

Gözden kaçırmayın

–> Dr. Recep Erdem Erkul'a 'fahri' görev Dr. Recep Erdem Erkul’a ‘fahri’ görev

“Bugün 20 milyar doların üzerinde prim üretimi ile bölgenin en büyük sigorta pazarları konumuna ulaşan Türkiye’nin, gelecekte daha da önemli hale geleceğini net bir şekilde söyleyebiliriz.” diyen Yılmaz, Türkiye’nin prim üretiminin 50 milyar dolara çıkabilmesi potansiyelinin çok yüksek olduğunu ifade edereki, “Bu potansiyel konusunda aslında herkes hemfikir. Ancak Türkiye’nin, bölgede lider oyuncu olabilme ve daha çok rol oynama vizyonu ile hareket etmesi gerektiğini söylemeliyiz. Türkiye’nin bunu başaracak bir altyapısı var. Ülkemiz; büyüklüğü, jeopolitik konumu, tarihi ve en önemlisi de dinamik ve kaliteli insan kaynağı ile bunu yapabilecek güçte. Türkiye’de çok ciddi bir sigorta endüstrisi oluşmuş durumda. Bunu 15 yılı aşkın bir süredir global pazarlarda sigorta şirketlerinde yöneticilik yapan, Türkiye’nin yetiştirdiği biri olarak çok net bir şekilde görebiliyorum. Howden Türkiye olarak da üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Hem müşterilerimize hem de sigorta şirketi iş ortaklarımıza katkı sunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Kaynak: igf


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks