Dolar 32,2198
Euro 35,0051
Altın 2.511,53
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Çorum’da çevre kirliliğini önleyecek tedbirler alındı

Çorum’da çevre kirliliğini önleyecek tedbirler alındı
10 Mayıs 2024 13:58
15

Yapılan denetimler sonucunda, 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında gerek şikâyetler, ihbarlar gerekse müdürlük tarafından hazırlanan risk bazlı denetimler olmak üzere 2023 yılı içerisinde 523 adet denetim yapıldığı açıklandı.

Çalışmalar kapsamında mevzuata uygun olarak faaliyet göstermeyen kurum, kuruluş ve işletmelere 5.226.946 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 2024 yılı içerisinde ise günümüze kadar 186 denetim yapıldığı ve denetimlerde mevzuata uygun faaliyet göstermediği tespit edilen işletmelere 981.520 TL idari para cezası uygulandığına dikkat çekildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 2024 yılı için yapılması planlanan 16 adet tesisten Sungurlu Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü içerisinde faaliyet gösteren Sun-Ka Sungurlu Kağıtçılık San. ve Tic. A.Ş.’nde (Larton) mevzuatlar kapsamında birleşik denetim gerçekleştirildiği ve denetim sonucunda herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığı tespit edildi.

Denetlenen alanların, makine üretim fabrikaları, metal-hurda döküm sanayi, savunma sanayii (Sungurlu OSB de Fişek, Barut ve Kapsül Fabrikaları),yumurta tavukçuluğu, geri dönüşüm – geri kazanım tesisleri, tuğla ve kiremit fabrikaları, tekstil fabrikaları, gıda üretim (un-yem- çeltik- şeker) fabrikaları olduğuna dikkat çekildi.

 EGZOZ GAZI ÖLÇÜMÜ YAPAN İSTASYONLAR DENETLENDİ

Çorum’da hava, su ve atıklardan kaynaklı kirlilikler çerçevesinde denetimlerin yoğun olarak yapıldığına dikkat çekilerek şu açıklamalara yer verildi:

“Hava Kirliliği kapsamında; İlimizde faaliyet gösteren ve emisyon oluşturan tüm faaliyetlerin yanında ısınma kaynaklı olarak katı yakıt (odun ve kömür) kullanılan tüm işletmeler ile denetim sırasında yoğun emisyon oluşturduğu tespit edilen konutlarda denetimler yapılmaktadır. Trafikten kaynaklı hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla egzoz gazı ölçümü yapan istasyonlar denetlenmektedir.

<!–

Gözden kaçırmayın

–> Sungurlu'da geleneksel çocuk oyunları şenliği sona erdi Sungurlu’da geleneksel çocuk oyunları şenliği sona erdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından İlimiz karayollarında hız kontrolü için uygulanan radar sistemine benzer olarak egzoz emisyon ölçümlerini belirleyerek yasal işlem yapacak yeni sistem ile denetim çalışmalarına başlanılmıştır. Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi ile egzoz muayenesi yaptırılmayan araçlar trafikte, otomatik olarak akışı da aksatmadan tespit edilecektir. Yol kenarında ve seyir halindeyken cihazla yoldan geçen araçların plakaları okunacak, internet üzerinden egzoz sistemine bağlanarak ölçüm yaptırıp yaptırmadığı anında sorgulanacak ve birkaç saniyede araç görüntüsüyle beraber rapor oluşturulacaktır. Egzoz emisyon ölçümünü süresi içerisinde yaptırmadığı tespit edilen araç sahiplerine Çevre Kanunu kapsamında 2024 yılı için 9.943 TL idari yaptırım uygulanmaktadır.”

Editör: Merve Kayış


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks