Dolar 32,2136
Euro 35,0084
Altın 2.513,51
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Bakan Şimşek’ten iklim düzenlemesi açıklaması

Bakan Şimşek’ten iklim düzenlemesi açıklaması
10 Mayıs 2024 11:51
19

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da “Türkiye Sürdürülebilir Finans Forumu”nda konuştu.

Şimşek, Hazine olarak geçen sene ilk yeşik tahvil ihracını yaptıklarını belirterek, “Yeşil tahvil ihracını devam ettireceğiz” dedi.

İklim düzenlemesinin gündemde olduğunu belirten Şimşek, “İnanıyorumki hızlı bir şekilde tamamlanacak. Bu konuda duruşumuz son derece net” dedi.

Şimşek’in açıklamalarından satır başları:

Hedefimiz 2053 yılı itibarıyla net sıfıra ulaşabilmek. Bu, kaliteli istihdam ve büyümeyi sağlayacak bir süreç. Biz sürecin arkasındayız. Türkiye sürdürülebilir kalkınma sıralamasında 166 ülke arasında 72.sırada. İklim değişikliği performansı endeksinde 56.sıradayız. Daha hızlı ilerlememiz gerekiyor.

İKLİM DÜZENLEMESİ

Önümüzdeki dönemde iklim düzenlemesi gündemde. İnanıyorumki bu hızlı bir şekilde tamamlanacak. Karbon vergileme, yeşil sınıflandırma gibi bütün bu konularda önemli mesafe kat edeceğiz. Bu konuda duruşumuz son derece net.

EKONOMİ PROGRAMI

Cari açık daralıyor, inanıyorum ki bu sene milli gelire oran yüzde 2,5 civarına düşmüş olacak. Yılın başından bu yana bankalar 4 milyar dolarlık sermaye benzeri kaynağa ulaştı. Brüt rezervlerimizde artış var, net rezervlerimizde son bir aydır dramatik bir artış var. Cumhurbaşkanımız programımızın arkasında. İç tutarlığı olan ve kredibilitesi performansıyla artacak.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks