Dolar 32,2024
Euro 34,9987
Altın 2.519,44
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Ayhan Kavas onuncu köyde

Ayhan Kavas onuncu köyde
10 Mayıs 2024 15:38
12

Siyasi yönden bakacak olursak belki biraz meydan okuma!
Bir geri dönüş hikayesi de denebilir…
Ne dersek diyelim son yıllarda yapılan en önemli atamalardan biri oldu. Belki şu günlerde pek farkına varamıyoruz ama önümüzdeki günlerde ne olduğunu, nelere kapı açacağını hep birlikte göreceğiz.
Böyle uzun bir giriş yapınca ‘mevzu ne’ diyenler olabilir.
25 yıllık Yılmaz Büyükerşen iktidarının ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Ayşe Ünlüce, Avukat Ayhan Kavas’ı danışmanı olarak atadı. Kavas, Büyükşehir Belediyesi Hukuk Danışmanı oldu.
Önce biraz Kavas’ı tanıyalım.
2004-2009 arasında DSP İl Başkanlığı yaptı. Bülent Ecevit’in atadığı son il başkanı olan Kavas, 30 yaşında il başkanı olmuştu.
Yaklaşık 10 yıldır ‘aktif siyaset’ yapmayan Kavas her zaman ulaşılabilir, toplumsal sorunlara duyarlı ve makul bir insan oldu.
2009-2014 arasında Tepebaşı ve Büyükşehir meclis üyesiydi.
2014 seçiminde Erman Gölet, Jale Nur Süllü, Ali Ulu ve Erdal Caferoğlu ile birlikte Odunpazarı aday adayı oldu. CHP’nin ya da Yılmaz Büyükerşen’in aday tercihi o sırada Milletvekili olan Kazım Kurt’tan yana olmuştu.
Her şart altında doğruyu dile getirdiğine tanık olduk.
Meclis üyeliğinin son dönemlerinde bazı imar düzenlemelerine dikkat çekerek kamuoyunun takdirini kazanmış ama birilerine de kızdırmıştı.
Kazım Kurt ile 2014 yılında başlayan ‘gerginlik’ bugünlere kadar devam etti. Çeşitli basın yayın organlarında fikirlerini paylaşan Kavas, Kurt’a ciddi eleştiriler getirdi.
Kavas, son seçim olan 31 Mart 2024 seçiminde de Odunpazarı aday adayıydı. 2014 süreci ardından küskünlük yaşadığı Yılmaz Büyükerşen ile son zamanlarda tekrar görüşmeye başladı.
2007’de milletvekili adayı, 2009’da Odunpazarı Belediye Başkan adayı oldu.
Rahmetli Aydın Ünlüce’nin CHP’li yaptığı Kavas’ı, siyasete Jale Nur Süllü kazandırdı.
Doğru bildiğini lafı uzatmadan, en kısa ve net şekilde söyler. Bir menfaat, bir çıkar, bir beklenti uğruna yanlış olan bir şeye karşı çıkmamak, suskun kalmak Kavas’a göre değil.
Hatası, yanlışı, eksiği olabilir ama bilerek yanlış bir işe imza atmaz.
En önemlisi de hiçbir koltuk uğruna susmadı!
Belki de bu nedenlerden dolayı dokuz köyden kovuldu ya da kendi isteğiyle ayrıldı.
Şimdi onuncu köyde…

Kaynak: Cihan Yıldırım


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks