Dolar 32,2031
Euro 35,0731
Altın 2.526,94
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 23°C

Ünlü Sanatçılara Beste Veren Avni Kaysal Fatsa’da

Ünlü Sanatçılara Beste Veren Avni Kaysal Fatsa’da
9 Mayıs 2024 10:51
18

Fatsa Belediyesi Konservatuar Şefi Avni Kaysal müzik hayatına başladığı günden beri yaptığı ulusal bestelerle adından hep söz ettiriyor. 

  Uzun yıllar Hollanda, İngiltere ve Yunanistan’da yaşadıktan sonra müzik hayatına memleketi Fatsa’da devam eden ve Belediye Konservatuvarının kurucularından olan Şef Avni Kaysal gerek yetiştirdiği müzisyenler gerekse de ilçede düzenlediği konserlerle müzik tutkunlarının aranan bir neferi oldu. 

Fatsa Belediyesi Konservatuvarı şefi Avni Kaysal’ın “Yan Yaralı Yüreğim Yan” isimli bestesini sanatçı Mahsun Kırmızıgül, “Sunanın Ağıdı” isimli bestesini sanatçı Musa Eroğlu, “Belguzar” isimli bestesini sanatçı Onur Akın, “Başım Benim” isimli bestesini sanatçı Bülent Serttaş, “Yele Verdim Resimleri” isimli bestesini ise sanatçı Yavuz Bingöl seslendirirken daha bir çok bestesi de sanatçılar tarafından seslendiriliyor. 

Fatsa’da ilk THM Konserini O Düzenledi

Fatsa Belediyesi Konservatuvarı kurulduğu 2004 yılından beri Şef Avni Kaysal yönetiminde sayısız Türk Sanat ve Türk Halk Müziği konserleri düzenledi. Konservatuvardaki çalışmalarıyla birçok müzik tutkununu sanatla buluşturan konservatuvar Şefi Avni Kaysal şehirde ilk Türk Halk Müziği Konseri düzenleyen isim oldu. 

  Birikimlerini gençlere ve yetişkin müzik tutkunlarına kazandırmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen 

  Şef Avni Kaysal, “Bu zamana kadar çok güzel konserler yaptık. Türk Sanat Müziği alanında Türk Halk Müziği dalında koro ve solo konserler düzenledik. Bir dönem Yediden Yetmiş Yediye Fatsa’da müzik çalışması yaptık. Fatsa’da müziğe büyük bir ilgi olduğu için 7 yaşından 77 yaşına kadar olan kişilere sahneye çıkardık ve konserler düzenledik. Yine 3 kuşak kemençecilerle gösteri düzenledik. Bu konserlerimiz de çok ilgi gördü. Ayrıca 70’li yılların zirvede yaşayan eserlerinin yer aldığı halk müziği konseri yaptık. Bu çalışmamızda Arabesk ve Sanat Müziğini ayırmadık. Konservatuvarımızda arabesk müzik olmuyordu ama biz yaptık, çok da ilgi gördü tekrar düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu konuda yoğun bir istek var. Haber merkezi


Fatsa Çerkezler Tepesinde 1. Etap Tamam


Fatsa Çerkezler Tepesinde 1. Etap Tamam


Editör: Soner Özdemir


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks