Dolar 32,2001
Euro 35,0155
Altın 2.521,40
BİST 10.731,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Tekin Kartal’ın Barcelona’da infazının ardından organize suç dünyasından ‘intikam’ sesleri yükseliyor

Tekin Kartal’ın Barcelona’da infazının ardından organize suç dünyasından ‘intikam’ sesleri yükseliyor
9 Mayıs 2024 17:31
12

Katalan polisi, Kartal’ın infazını neyin tetiklediği bulmaya çalışırken kaynaklar suçun daha önce yaşanmış bir soygunla ilgili olabileceğini konuşuyor. Ancak soruşturma karmakarışık. Barcelona polisi Mossos d’Esquadra yakın bir zamanda bir tutuklama yapmayı planlamıyor.

Organize suçla mücadeledeki uzman kaynaklar ise soruşturmanın Barcelona’da değil uluslararası düzeyde yürütüleceğini düşünüyor. Cronica Global’de yer alan habere göre aynı kaynaklar bu infazın sonuçları olacağından da emin. Bazı sosyal medya platformlarında uyuşturucu mafyasından bazı isimlerin ‘intikam’ mesajları yayınladığı belirtiliyor.

Tekin Kartal'ın Barcelona'da infazının ardından organize suç dünyasından 'intikam' sesleri yükseliyor - Resim : 1

BARCELONA’DA NE OLDU?

34 yaşındaki Tekin Kartal, Barcelona’daki fuar alanında saat 17:30 civarında herkesin içinde bir tetikçi tarafından vuruldu. Saldırgan 4’ü kafasına olmak üzere Kartal’a 5 kurşun sıktı. Kimliği tespit edilemeyen tetikçi aksi yöne doğru kaçtı.

Polis olay yerine ilk vardığında, Tekin Kartal’ın hareketsiz bedeni onlarca tanığın şaşkın gözleri önünde yerde yatıyordu. Saldırgandan geriye hiçbir iz kalmamıştı.

Kartal’ın üzerinde yapılan aramalarda Alman vatandaşı olduğun doğrulayan belgeler bulundu. Gerçek adının İlmettin Aytekin olduğu ve Türkiye’de doğduğu tespit edildi.

Tekin Kartal'ın Barcelona'da infazının ardından organize suç dünyasından 'intikam' sesleri yükseliyor - Resim : 2

Tekin Kartal’ın eroin kaçakçılığıyla ilgili bir hesabı kapatmak için Barcelona’da olduğundan şüpheleniliyordu. Kurbanın, İngiltere’ye giren eroinin yüzde 90’ının kontrolünden sorumlu olduğu söyleniyordu.

Başka kaynaklar ise Kartal’ın düşmanları tarafından takip edildiğini ve bu saldırının planlandığını düşünüyor.

ADI İSTANBUL’DA BİR  SİLAHLI SALDIRIYA KARIŞMIŞTI

Adı ilk kez 2021’de İstanbul’da bir silahlı saldırıya karışınca gündeme gelen Tekin Kartal, delil yetersizliğinden beraat ettikten sonra Almanya’ya taşındı. Elde edilen bilgilere göre de Avrupa’da uyuşturucu kaçakçılığıyla flörtü de bu şeklide b aşladı.

Barcelona’daki cinayet masası polisleri davayı gizlilik altında soruşturuyor. İnfazın büyük olduğundan şüpheleri yok.

Cronica Global’in edindiği bilgiye göre Katalan polisi Europol ve Interpol’ün koordinasyonunda Türk ve Alman yetkililer ilk sınır ötesi temaslarını kurmaya başladı. İnfaz edilen Kartal’ın organize suçta kilit bir oyuncu olduğu düşünülüyor.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks