Dolar 32,2124
Euro 35,0656
Altın 2.526,27
BİST 10.755,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Sağlıkta Yeni Dönem; Onaylı Randevu Dönemi Pazartesi Başlıyor

Sağlıkta Yeni Dönem; Onaylı Randevu Dönemi Pazartesi Başlıyor
9 Mayıs 2024 16:50
20

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS’de (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) yeni bir düzenlemeyle onaylı randevu döneminin başlayacağını duyurdu. Bu yeni uygulamayla birlikte randevusu olan hastaların geleceğini onaylaması gerekecek.

RANDEVU ONAY SÜRECİ VE ÖNCELİKLER

Bakan Koca, randevusu olan hastaların geleceğini onaylamaları gerektiğini belirtti. Bakan Koca, ertesi gün randevusu olan hastaların, randevularını saat 20.00’ye kadar onaylamaları gerektiğini ifade etti. Ayrıca, 65 yaş üstü ve kanser hastalarının işlemlerinden istisna olduğunu da belirtti.

SAĞLIKTA SON DÖNEMDE YAPILAN İYİLEŞTİRMELER

Bakan Koca, son dönemde sağlık sektöründe yapılan iyileştirmeleri de paylaştı. Bu iyileştirmeler arasında beyaz reform, sağlıkta şiddet yasası ve uzaktan sağlık hizmeti gibi önemli adımlar bulunuyor.

MHRS’DE ONAYLI RANDEVU DÖNEMİ BAŞLIYOR

Randevulu ve randevusuz hasta sayısı neredeyse eşit. Gelinmeyen toplam randevu sayısı 81 milyon. Randevu kapasitesinin yüzde 30’u kullanılamadı. Sınırlı sayıda sınırsız talebi karşılamaya çalışıyoruz. Onaylı randevu dönemine pazartesi başlıyoruz. Ertesi gün randevusu olan hasta geleceğini onaylayacak ve saat 20.00’ye kadar onay verecek.65 yaş üstü hastalar ile kanser hastaları, onaylı işleminden istisnadır. Boş kalan randevuda öncelik talep bırakan hastada olacak.

Kaynak: Sağlık Bakanlığı


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks