Dolar 32,1922
Euro 35,1006
Altın 2.520,69
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 23°C

Öğretmenler neden grevde? Öğretmenler grevi ne zaman sona erecek

Öğretmenler neden grevde? Öğretmenler grevi ne zaman sona erecek
9 Mayıs 2024 10:36
23

Türkiye eğitim döneminin son günlerinde yaşanan olayları konuşuyor. İstanbul’da bir okulda meydana gelen okul müdürü cinayeti beraberinde yurt genelinde bir grev başlamasına neden oldu.

ÖĞRETMENLER NEDEN DERSLERE GİRMİYOR?

Yabancı uyruklu bir gencin aylar öncesinde uzaklaştırıldığı okula gelmesi ve bu sebebin sorumlusu olarak gördüğü müdürü silahla katletmesi ülke genelinde krize neden oldu. Bu durumun ardından Türk Eğitim-Sen yaptığı açıklama ile cinayeti protesto edeceklerini duyurdu.

Yapılan açıklamada sendika olarak öğretmenlerinin Perşembe günü ilk derslere girmeyeceğini ilan ettiler. Sendika tepkilerinin bununla sınırlı kalmayacağını, ilk derse girmeme eyleminin Cuma günü tamamen derslere girilmeyeceğini vurguladılar. 

Bu nedenle yaşanan krizin nedeni öğrenilmiş oldu. Yasal grev haklarını kullanan öğretmenlerin yaptıkları eylemden dolayı Cuma günü ülke genelinde bazı okullarda eğitimin kısa süreli aksa şeklinde devam etmesi bekleniyor. 

TEPKİLER DEVAM EDİYOR

Okullarda öğretmenlerin neden böyle davrandığı sorusu bu şekilde cevaplanmış oldu. Konuya dair ilerleyen günlerde yeni bir grev ya da protesto kararı alınıp alınmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Bu cinayet ile ilgili geniş bir kesim tarafından tepki açıklamaları gelmeye devam ediyor.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks