Dolar 32,1982
Euro 35,0328
Altın 2.520,22
BİST 10.737,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

İsrail’in saldırı başlattığı Refah’ta her 850 kişiye 1 tuvalet, her 3 bin 500 kişiye 1 duş düşüyor

İsrail’in saldırı başlattığı Refah’ta her 850 kişiye 1 tuvalet, her 3 bin 500 kişiye 1 duş düşüyor
9 Mayıs 2024 12:04
13

1 buçuk milyon Filistinlinin önce sığındığı, sonra sürüldüğü Refah’ta insanlık dramı yaşanıyor. 

UNICEF Sözcüsü James Elder, salı günü düzenlediği basın toplantısında Gazze’deki mevcut durum hakkında açıklamalarda bulundu. Refah kentine düzenlenecek askeri bir operasyonun tüm yetkililer tarafından endişe ile karşılandığına dikkat çeken Elder, “ UNICEF ve tüm insani yardım kuruluşları ateşkes ve Refah’ta saldırı yapılmaması yönünde çağrıda bulunuyor. Refah bir çocuk şehri. Gazze’deki kız ve erkek çocukların yarısından fazlası Refah’ta yaşıyor. Eğer güvenliği -Uluslararası İnsani Hukukun söylediği gibi- bombardımandan korunma, temiz suya, yeterli gıda, barınma ve ilaca erişim olarak tanımlarsak, o zaman Gazze Şeridi’nde gidilecek güvenli hiçbir yer yok” dedi.

“REFAH’TA 850 KİŞİYE 1 TUVALET DÜŞÜYOR”

Bölgedeki zor koşulların altını çizen Elder, “Refah’ta yaklaşık her 850 kişiye 1 tuvalet düşüyor. Duşlarda ise durum dört kat daha kötü. Yani her 3 bin 500 kişiye 1 duş düşüyor. Ailelere taşınmaları söylenen bölgelerde durum şaşırtıcı biçimde çok daha kötü” ifadelerini kullandı.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks