Dolar 32,2033
Euro 35,0465
Altın 2.528,08
BİST 10.719,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Çöl Tozu Geliyor! Alerjisi Olanlar Dikkat!

Çöl Tozu Geliyor! Alerjisi Olanlar Dikkat!
9 Mayıs 2024 07:00
14

ALERJİSİ OLANLAR MASKE TAKMALI

Toz taşınımının cuma gününden itibaren Türkiye genelinde etkili olması bekleniyor. Uzmanlar, uyarılarına devam ediyor. Özellikle solunum yolu rahatsızlığı veya alerjik rahatsızlığı olan kişilerin dışarı çıkarken dikkatli olmaları ve maske kullanmaları öneriliyor. Solunum yollarını etkileyen çöl tozları aynı zamanda kişilerde farklı reaksiyonlara da sebep olabiliyor.

TOPRAK İÇİN ÇOK FAYDALI

Uzmanlar tarafından, çöl tozunun insana verdiği zararın yanında toprak için de faydalı olduğu ifade ediliyor. Çöl tozlarının fosfor ve demir gibi zengin mineral içeriğinin karada bitkiler ve denizlerdeki canlılar için de besleyici olduğu vurgulanmakta. Özellikle bahar aylarında çöl kaynaklı toz taşınımı Türkiye’de sıkça görülmeye devam ediyor.

BİTKİLERE BESİN KAYNAĞI OLUYOR

Bahar aylarında çöl tozlarının Türkiye’de tüm bölgelerde yapılan tarım için faydalı olduğu uzmanlar tarafından birçok kez vurgulanırken; çöl tozlarının bitkilerin gelişimine katkı sağladığı belirtiliyor. Toz taşınımlarının toprağa önemli ölçüde faydası olduğu ve bitkiler için besin kaynağı olduğu ifade ediliyor.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks