Dolar 32,1975
Euro 35,0104
Altın 2.519,78
BİST 10.706,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Bakan Koca açıkladı! MHRS’de onaylı randevu dönemi başlıyor

Bakan Koca açıkladı! MHRS’de onaylı randevu dönemi başlıyor
9 Mayıs 2024 14:23
23

ANKARA (AA) – Ülkemizde yeni dönemde sağlık sisteminin daha sorunsuz ilerlemesi adına yapıcı adımlar atılmaya devam ediliyor. İnsanların istedikleri polikliniğe daha çabuk ulaşması konusunda randevu sisteminde değişiklik yapılacağı öğrenildi. 

YENİ SİSTEM 13 MAYIS’TA

Konu hakkında konuşan Bakan Koca yeni alınan kararların detaylarını açıkladı. Bu sistem ile vatandaşların mağdur olmamasının ve insanların randevu alma konusunda daha duyarlı olmasının sağlanması bekleniyor.

Düzenlenen Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısında bu konuya dair önemli açıklamalarda bulunan Bakan Koca randevu yeni sistemin nasıl işleyeceğini anlattı. Pazartesi günü uygulanmaya başlayacak sistemde vatandaşlar ertesi gün randevuları için o günün akşamı saat 20:00’a kadar onaylama işlemi gerçekleştirmek zorunda olacak.

Bakan Koca sisteme dair yaptığı konuşmada “Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS’de başlatılan bu yeni döneme de Onaylı Randevu Dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor. Onaylı Randevu Dönemi hayırlı olsun. Yeni dönemde ayrıcalıklı iki hasta grubumuz var, 65 yaş üstü hastalarla kanser hastaları” ifadelerine yer verdi.

BAKAN KOCA’DAN YAKIN İLGİ

Bu hizmete çok güvendiğini vurgulayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Bu yeni sistemden, beklenen sonucu alacağımıza inanıyoruz. Taleplerin etkin şekilde karşılanabilmesi içinse Randevu Koordinasyon Merkezini devreye alıyoruz. Bu merkezin faaliyetlerini şahsen takip edeceğim” dedi.

Söz konusu yeni randevu alma sisteminin nasıl bir fayda sağlayacağı merak ediliyor. MHRS üzerinden alınan milyonlarca randevunun boşa gittiği biliniyor.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks