Dolar 32,2136
Euro 35,0084
Altın 2.513,51
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

“Anadolu’nun çeşitli yerlerinde Eskişehirler yaratacağız”

“Anadolu’nun çeşitli yerlerinde Eskişehirler yaratacağız”
9 Mayıs 2024 17:58
15

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Eskişehir İl Başkanlığı önünde vatandaşlara hitap etti. Özel’e Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, CHP İl Başkanı Talat Yalaz ve partililer de eşlik etti.

“AYŞE ÜNLÜCE ESKİŞEHİR’İN VE PARTİMİZİN GURURU OLDU”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:
“Elde ettiğiniz seçim başarısı için her birinizi ayrı ayrı kutluyorum. Yılmaz Büyükerşen yıllarca Eskişehir’de çok zor şartlarda başladığı bir yolculuğu çok iyi bir noktaya getirip, bir bayrak devir teslimiyle bir cumhuriyet kadınına el verdi. İyi yetişmiş, çok çalışkan hem siyaseti bilen hem belediyeciliği çok iyi bilen Ayşe Ünlüce Eskişehir’in ve partimizin gururu oldu. Kedisini tebrik ediyorum. 

“TÜRKİYE İTTİFAKI BÜYÜK BİR MORALLE GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR”

İki merkez ilçemizin ve Eskişehir’in diğer ilçelerinin tüm adayları büyük emekler verdi. Seçimde önemli başarılar elde ettik. Seçilebilenleri kutluyor, seçilemeyenlere de emekleri ve gayretleri için yürekten teşekkür ediyorum. Hep söyledik. Seçimleri CHP tek başına kazanmadı. Türkiye ittifakı kazandı ve Türkiye ittifakı büyük bir moralle güçlenmeye devam ediyor. CHP’nin üye kampanyasında üye kayıt formu yetiştiremiyoruz. Kuyrukta gençler oluyor. 45 dakikada 50’ye yakın kayıt yapılan stantlarımız oluyor. Ankara genç üye kayıtlarını yetiştiremiyor. İkizler geliyor. Gülüyoruz, şaşırıyoruz. Öbür hafta üçüzler geliyor. Memnun oluyoruz. Dördüzler geliyor. Ailemiz büyüyor. Baba evi büyüyor.

“ESKİŞEHİR’İN ATATÜRK’ÜN PARTİSİNDEN BİR ADIM GERİ ADIM ATMAYACAĞINI GÖSTERDİNİZ”

Siz yıllardır adil, temiz, israfa kaçmayan, demokratik yönetilen bu kentte çok iyi hizmet aldınız. Ve bunun karşılığını seçimlerde bizlere verdiniz. Gün oldu sıfırdan başlandı. Önce Hoca kazandı. Bütün belediyeler bizde değildi. Odunpazarı yoktu. O telafi edildi. Belediye meclisi eksikti. Bir sonrakinde onu verdiniz. Hizmet iyi oldukça biraz daha ödüllendirdiniz. Şimdi bütün Türkiye’nin büyük bir merak içinde izlediği bir noktada Yılmaz Büyükerşen yoksa nasıl olacak bu iş diyenlere, bu başarının artık kurumsallaştığını, bu kentin bir cumhuriyet kenti olduğunu, çağdaş, aydın insanların kentinde buranın artık Atatürk’ün partisinden bir adım geri adım atmayacağını gösterdiniz. Sağ olun, var olun.

“CHP’Lİ BELEDİYELERİN İYİ UYGULAMALARI CHP’YE GÜVENİ ARTIRACAK”

Yılmaz Büyükerşen’den hem önceki görevindeki büyükşehir belediye başkanı olarak hem de CHP’nin bütün belediyelerine katkı sağlayacak yeni bir yapıda en üst düzeyde vefa gösterdiği ve kendisinin birikiminden, deneyiminden yararlanmayı sürdürüyoruz. Onun başkanlığında CHP’nin yerel yönetimler eğitim, eşgüdüm ve denetim komisyonu hızla çalışıyor. Önümüzdeki günlerde hizmetlerin tüm belediyelerde ortaklaştığını, belli hizmetlerin tek tipleştiğini, CHP belediyeciliğinin kanıksandığını ve artık bütün Türkiye’den görülen bu iyi uygulamaların ileride genel iktidar için de CHP’ye olan ilgiyi, alakayı, talebi, güveni artıracağını hep birlikte göreceğiz. 

“ANADOLU’NUN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE ESKİŞEHİRLER YARATACAĞIZ”

İsrafa son verip hizmeti getirmeye devam edeceğiz. Anadolu’nun çeşitli yerlerinde Kırıkkale’de, Kastamonu’da Eskişehirler yaratacağız. Ve Türkiye’nin dört bir yanında CHP belediyeciliğini mutlaka özdenetimi kuvvetli, israfı olmayan, yolsuzluk olmayan bir şekilde halkın gözleri önünde şeffaf bir şekilde yönetecek, denetleyecek, denettirecek ve Türkiye Cumhuriyeti’nin gerek işlevsizleştirilen Sayıştay’ın yeniden güçlendirileceği gerek CHP iktidarında başkanlığını ana muhalefet partisinin yapacağı bir kesin hesap denetim komisyonunun kurulacağı ve bu memlekette artık rüşvetin, adam kayırmacılığın ortadan kaldırılacağı yarınları müjdeleyeceğiz. Bu süreçte muhataplarımızla bir yandan sizlerin haklarını, işçinin, emekçinin haklarını, kiracıların haklarını, atanmayan öğretmenin haklarını, staj mağdurlarının haklarını, uzman çavuşun, emekli astsubayın talep ve haklarını konuşurken bir yandan da büyük bir mücadele ile sokaktan korkmadan, meydandan kaçmadan halkın sesini en yukarıda duyuracağız.” 
 

Kaynak: Meltem Karakaş


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks