Dolar 32,1929
Euro 35,1090
Altın 2.514,76
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 23°C

Gümüşhane’nin Tekke Beldesinde Seçim Tarihi Değişti

Gümüşhane’nin Tekke Beldesinde Seçim Tarihi Değişti
8 Mayıs 2024 19:15
18

Tekke Belediyesinde 2 Haziran 2024 tarihin de yapılması beklenen belediye başkalığı ve meclis üyesi seçimleri 2025 yılına kaldı.

Mahkeme kararı ile yeniden belde olma hakkını kazanan Gümüşhane’nin Tekke Beldesinde, Belediye Başkanlığı, meclis üyelikleri ve mahalle muhtarlıkları seçimlerinin 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşmesi beklenirken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 2024/2382 yazısıyla 1 Ocak 2025 tarihine kadar seçim yapılmayacağını hükmetti.

Konuyla ilgili YSK tarafından Tekke Belediyesine gönderilen yazıda, “ 2 Haziran 2024 tarihinde yapılacak ara seçimlerde Tekke Beldesi Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği ile Katmerya (Katmerkaya) Mahallesi,  Kaleönü Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi ve Türkmenler Mahallesi muhtarlık seçimlerinin yapılıp, yapılmayacağı hususunda görüş bildirilmesi istenilmiş olmakla beraber konu incelendi”  ifadeleri kullanıldı.

Kararın sonuç bölümünde ise, “Kurulumuzca yapılan değerlendirme neticesinde; Gümüşhane ili, Merkez ilçesi, Tekke Köyü’nün statüsü ile yargı sürecinin devam ediyor olması ve kesinleşen bir yargı kararının bulunmaması nedeniyle 2 Haziran 2024 tarihinde ara seçim yapılamayacağına karar verilmesi gerekmiştir. …Karar örneğinin Gümüşhane İl Seçim Kurulu Başkanlığına gönderilmesine, 6/5/2024 tarihinde oy birliği ile karar verildi” denildi.

Tekke Beldesinde seçimin yapılıp, yapılmayacağına dair hukukçular tarafından yapılan değerlendirmede mevcut yazıya istinaden 2 Haziran 2024 tarihinde seçimin yapılamayacağı, en erken seçim tarihinin 2025 Mart ayı olabileceği kaydedildi.

Tekke Belediye Başkanı Kemalettin Demirkıran Gümüşkoza’ya yaptığı açıklamada ise YSK tarafından kendilerine iletilen belgede seçimin ertelendiğini ve yeni bir tarih verilmediğini söyledi. Başkan Demirkıran, konuyla ilgili hukukçularla görüştüğünü belirterek İçişleri Bakanlığındaki sürecin devam etmesi nedeniyle Tekke’de seçimlerin 2025 yılına kaldığını, süreç ile ilgili herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olmadığını ifade etti.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks