Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

“Gümüşhane’de 10 Bin İnsanın Evinde Tencere Kaynamıyor”

“Gümüşhane’de 10 Bin İnsanın Evinde Tencere Kaynamıyor”
8 Mayıs 2024 00:05
21

Zafer Partisi Gümüşhane İl Başkanı Nurettin Saraç, Gümüşhane ekonomisinin önemli yapı taşlarından olan Koza Altın Masta Altın Madeni İşletmesinin kapanmasının ardından Cumhur İttifakı üyelerine sert eleştirilerde bulundu.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı üyeleri ilgili bakanlıklarla ve hatta Cumhur Başkanı ile görüştüklerini böylece işletmenin kapanmasına engel olduklarını söylemişlerdi.  Aradan geçen kısa bir sürenin ardından faaliyetlerini durduran Koza Altın Mastra işletmesi geçtiğimiz günlerde işçilerin çıkışlarını verdi. Şehirde onlarca ailenin geçim kaynağı olan işletmenin kapanmasına Cumhur İttifakı tarafından hiçbir açıklama yapılmazken, Zafer Partisi Gümüşhane İl Başkanı Nurettin Saraç bir takım açıklamalarda bulundu.

“10 BİN İNSANIN EVİNDE TENCERE KAYNAMIYOR”

Yaptığı açıklamada Gümüşhane ekonomisi açısından önemli olan bu hadise karşısında milletvekilleri ve hükümeti temsil eden siyasi partilerin büyük bir sessizlikle bu gelişmeyi takip ettiklerini dile getiren Zafer Partisi Gümüşhane İl Başkanı Nurettin Saraç bir an önce suni gündemlerin bırakılıp, Gümüşhane’nin kanayan yarası haline gelen işsizlik problemine çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Gümüşhane’ de işsizliğin hat safhaya çıktığını kaydeden Saraç,  “Derhal suni gündemleri bırakıp, Gümüşhane’ nin kanayan yarası haline gelen işsizlik problemine dönüp acilen çözüm üretmelidir. Gümüştaş, Koza Altın, Aydın İnşaat ve çağrı merkezi gibi en az 3000 kişinin evine ekmek götürdüğü işletmeler ve kamuda ödeneklerin durdurulmasından dolayı taşeron firma çalışanları da işsiz bırakılmıştır. Ayrıca kendileri lüks ve şatafat içinde yaşarken tasarrufu kamuda evine ekmek götüren gariban işçilerden etmişlerdir. Çağrım şudur ki tasarrufu önce kendilerinden başlatmalılardır” diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane İl Başkanının bir an önce kamuoyuna açıklama yapması gerektiğini kaydeden Saraç, “Bu firmalardan Koza Altın şirketinin kapanmayacağına dair söz veren iktidar partisinin il başkanının da bu konu hakkında yapacağı açıklamayı merak ediyoruz. Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bu işletmelerin bünyesinde çalışan 3.000 kişi ailesiyle birlikte 40.000 nüfuslu şehrin yaklaşık % 25’ ine tekabül eden 10.000 insanın evinde tencere kaynamıyor. Gümüşhane’ nin seçilmiş vekilleri, seçilmiş belediye başkanı, Gümüşhane bürokrasisi ve Gümüşhaneli iş adamları bu sorunu acilen ele alıp ivedilikle çözüm üretmeleri gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Saraç, Zafer Partisinin işsizliğe çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı;

“Gümüşhane’ nin 6. bölge statüsüne alınıp yatırımlara alınarak çağrı merkezinin açılması.

Her yeri maden olan bu şehirde maden ocaklarının faaliyete geçirilip istihdam sağlanması.

Markalaşmış bir firma olan Gümüşsu fabrikasının tam kapasiteye büyütülerek Gümüşhaneli yerel halka istihdam sağlanması.

Yazı ve kışı cennet olan Gümüşhane’ nin turizm tesisleri ile turizmi canlandırarak yerel halka maddi gelir ve istihdam sağlanması. Bu bağlamda Gümüşhane’ de artan işsizliğin bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz. Biz Zafer Partisi olarak bu konudaki gelişmelerinde takipçisi olacağız”. 


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks