Dolar 32,2198
Euro 35,0166
Altın 2.505,41
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

Atama Bekleyen Öğretmenlerin Beklediği Haber Geldi

Atama Bekleyen Öğretmenlerin Beklediği Haber Geldi
8 Mayıs 2024 07:00
19

ATAMA SAYILARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ile alakalı açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.

EN ÇOK SINIF ÖĞRETMENİ BRANŞI ALINACAK

Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğretmen atamasında en fazla atama yapılacak branşları açıkladı. Tekin;

“Sınıf öğretmenliği için 3 bin 263 arkadaşımız, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik bin 597, din kültürü ve ahlak bilgisi bin 594, İngilizce 968” dedi.

BU SAYILAR SADECE ATSMS YOLU İLE OLMAYACAK

Tekin açıklamasının devamında bu atamaların sadece atama yolu ile olmadığını ifade ederek ;

“Bunlar tamamen sadece atama yoluyla atama değil, yüzde 50-yüzde 50; yani KPSS skorunun yüzde 50’si, mülakatın yüzde 50’si olarak yapılacak. Ekonomik parametreler açısından sıkıntılı bir dönemdeyken bize bu konuda destek olan kurumlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Eğitim camiamıza hayırlı olsun” dedi.

 ATAMALAR İÇİN TAKVİMİ AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, atama takvimini ve branş dalında kontenjan dağılımını internet sitesinden duyurdu. Ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20 Mayıs ile 31 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Öğretmen Adaylarının sözlü sınava girecekleri sınav merkezleri ise 10 Haziran’da duyurulacak. Sözlü sınavlar, 1 Temmuz’dan itibaren yapılacak.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks