Dolar 32,1809
Euro 35,1005
Altın 2.511,89
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 23°C

ABB Ulus Zafer Anıtı Sergisinin açılışını gerçekleştirdi

ABB Ulus Zafer Anıtı Sergisinin açılışını gerçekleştirdi
8 Mayıs 2024 17:26
16

ABB’nin farklı kurumlar ile yapmış olduğu iş birliği sonucu ortaya çıkan kültür sanat etkinlikleri artmaya devam ediyor. Kentin sembol yapılarının ardından barındırdığı geçmişi günümüz ile buluşturan bu tarz programlara ilgi ve alakada aynı oranda oluyor.

AÇILIŞA ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

Bu kapsamda ABB tarafından geçtiğimiz günlerde Ulus’ta yer alan ve 1927 yılında yapılan Zafer Anıtı’na dair bir sergi açılacağı duyurulmuştu. Şehrin bir sembolü olarak görülen anıta dair önemli bilgi ve görsellerin yer alacağı sergi bugün Ankara Kızılay Metro’da açıldı.

Metroda bulunan  Sanat Galerisinde açılan serginin açılış törenine Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Işık Kansu, Koleksiyoncular Derneği Başkanı Korkut Erkan, Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) temsilcileri, Gazeteci Yazar Mustafa Balbay ve vatandaşlar katıldı.

“KURULUŞUMUZUN VE KURTULUŞUMUZUN SİMGESİ”

Açılış nedeniyle bir konuşma gerçekleştiren Başkan Ödemiş Ulus Zafer Anıtının ifade ettiği anlam ve sahip olduğu mirasa vurgu yaptı. Başkan Bekir Ödemiş “ Kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun simgesi olan Ulus’taki Zafer Anıtı’nın sergisini açtık. Bu anıt 1927 yılında Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel  tarafından yapılmıştır. Anıtın tüm yapım masrafını Türk halkı karşılanmıştır. Türk halkının kurtarıcılarına ve kurucularına bir minnet ve şükran anıtı bu” ifadelerini kullandı.

Yoğun bir ilgi ile açılışı yapılan sergi bir süre daha ziyarete açık olacak. Yapılan açıklamaya göre Ulus Zafer Anıtı Sergisi 22 Mayıs’a kadar görülebilecek.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks