Dolar 32,2150
Euro 35,0982
Altın 2.517,82
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 23°C

4 aylık enflasyon farkına göre memur maaş zammı ne kadar olacak?

4 aylık enflasyon farkına göre memur maaş zammı ne kadar olacak?
8 Mayıs 2024 22:03
32

Emekliler ve memurlar yılın ikinci yarısı için yapılacak olan zammı araştırmaya devam ediyor. Temmuz ayında yapılacak olan zam miktarı şimdiden araştırma konusu olurken rakamın belirlenmesinde enflasyon rakamları önemli rol oynayacak. Enflasyon rakamlarının belirleyici rol oynadığı zam hesaplamasında şimdiye kadar 4 aylık fark açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan 6 aylık enflasyon farkına göre maaş zamlarını da belirlenecek. 

TÜİK, ocak ve nisan dönemini kapsayan 4 aylık enflasyon verisini açıkladı. Memurların temmuz zammı ile ilgili araştırmalar şimdiden başladı. 6 ayda bir zam alan memurlar için 4 aylık enflasyon farkı belli olurken ‘’Temmuz 2024 memur zam oranı   kaç oldu?” sorusu da gündeme taşındı. 

4 AYLIK ENFLAYSON FARKI AÇIKLANDI

2024 yılı Ocak, Şubat, Mart, Nisan ayı enflasyon rakamları belli oldu. Memur zamları 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirlenirken nisan ayı enflasyon rakamları sonrası memur ve memur emeklisi maaş zam oranı da hesaplandı. 

Mayıs ve Haziran ayının enflasyon rakamları açıklandıktan sonra netleşecek olan memur zammı için açıklanan 4 aylık veriler de şöyle;

Ocak ayında yüzde 6,70 olarak gerçekleşen enflasyon, Şubat ayında yüzde 4,53’e, Mart ayında ise yüzde 3,16’ya geriledi. Nisan ayında ise bu rakam yüzde 3,18 oldu. Verilere göre dört aylık enflasyon 18,72 olarak gerçekleşti.

4 AYLIK ENFLASYON FARKI NE OLDU, 4 AYLIK MEMUR ZAM ORANI NE KADAR?

Ocak ayında özellikle maaş artışlarının etkisiyle yüzde 6,70 olarak gerçekleşen enflasyon, Şubat ayında yüzde 4,53’e, Mart ayında ise yüzde 3,16’ya geriledi. Nisan ayında ise bu rakam yüzde 3,18 oldu. 

Verilere göre dört aylık enflasyon 18,72 olarak gerçekleşti. Nisan verisiyle 4 aylık zam oranı kesinleşirken böylece emeklilerin alacağı zam dört aylık yüzde 18,72 oldu ve memur ve memur emeklisinin zammı da yüzde 13,5 olarak hesaplandı. Rakamlara 2 aylık verinin daha eklenmesi ile beraber değişiklik olacak. 

Haberankara.com


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks