Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

TÜRKİYE ENFLASYON SORUNUNU AŞMALIDIR

TÜRKİYE ENFLASYON SORUNUNU AŞMALIDIR
7 Mayıs 2024 12:52
23

      Nisan 2024 ayında bir önceki aya göre enflasyon; aylık % 3,60; yıllık enflasyon ise % 69,80 oldu. 12 aylık ortalamaya göre bu rakam % 59,64 düzeyinde hesaplandı. (Rakamlar; Tuik verilerinden alındı.)  Türkiye şu anda çok yüksek sayılacak bir enflasyon rakamını yaşıyor, ve yaşamakta; Sayın Yetkililer enflasyonun mayıs ayında doruk rakamlara ulaşacağını; mayıstan itibaren kademe kademe düşeceğini açıklamışlardı. Türkiye mutlaka enflasyonu tekli rakamlara düşürecek, tedbirleri alarak enflasyonu düşürmelidir. Aksi halde toplumun her kesimi hayat pahalılığından; geçinememekten, maliyetlerin aşırı yüksekliğinden; ve faizlerin yüksekliğinden kaynaklanan  kredi maliyetlerinin yüksekliği ile devamlı karşı karşıya gelecektir. Bu durum mal satmayı zorlaştıracak; sanayi üretimlerini kısmaya ve küçülmeye gitmeye zorlıyacaktır. Sonuç daha çok durgunluğa yol açacak; işsizlik artacak; yeni yatırımlara çok ihtiyacı olan Ülkemiz daha zor döneme girecektir.

     Türkiye’de hala çok önemli altyapı eksikleri mevcuttur. Bu eksikliklerin süratle aza indirilmesi; yüksek nitelikli altyapı yatırımları ile mümkündür. Özellikle turizmde; bulunduğumuz noktayı daha ileri rakamlara taşıyabilmemiz; çok daha fazla altyapı yatırımları ile mümkün olacaktır. Yüksek teknolojiyi ve çok güzel altyapıyı görmek için gelebilecek turist sayısı oldukça fazla olacaktır.

     O halde mümkün olan en kısa sürede; Türkiye enflasyonu tekli rakamlara çekmeli; özellikle yüksek seviyeli ihtiyaç durumunda olan çevre yollarını; yüksek hızlı tren yatırımlarını; yerelde çok ihtiyaç olan toplu taşımaya yönelik yatırımlarını süratle yapmalıdır.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks