Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

Ordu’da Mayıs Ayında Görülecek Yerler ve Yapılacak Aktiviteler

Ordu’da Mayıs Ayında Görülecek Yerler ve Yapılacak Aktiviteler
7 Mayıs 2024 17:20
17

HoynatHoynat Adası’nda Tarihe Yolculuk

Perşembe ilçesinde bulunan Hoynat Adası, tarihi ve doğal güzelliği ile Ordu‘nun gözde mekanları arasında yer alıyor. Eskiden gemicilerin depo ve sığınak olarak kullandıkları düşünülen adada, günümüzde martı ve karabatak gibi kuş türleri yaşıyor. Tepeli karabatakların Türkiye’de yuva yaptığı tek yer olma özelliğini taşıyan Hoynat Adası, Mayıs ayında doğayla iç içe bir gezi yapmak isteyenler için ideal bir yer.

Argın Yaylas

Argın Yaylası’nda Yayla Keyfi

Akkuş ilçesinde bulunan Argın Yaylası, 1991 yılında Turizm Merkezi ilan edilmiş. Bozulmamış doğal güzelliği ile her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen yayla, Mayıs ayında yeşilin her tonunu görebileceğiniz bir ortam sunuyor. Kayak turizmine de elverişli olan Argın Yaylası’nda doğa yürüyüşleri yapabilir, yayla evlerinde konaklayabilir ve yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Sayacabaşı OrduSayacabaşı Mesire Yerinde Piknik Keyfi

Ulubey ilçesinde bulunan Sayacabaşı Mesire Yeri, piknik yapmak ve dinlenmek için mükemmel bir yer. 6,4 hektarlık bir alana yayılan mesire yerinde bungalovlar, kameriyeler, kır gazinosu, fırın ve WC gibi imkanlar mevcut. Yeme-içme ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz mesire yerinde ailenizle birlikte keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Gaga Gölü 1Gaga Gölü’nde Doğa ile Buluşma

Fatsa ilçesinde bulunan Gaga Gölü, doğal güzelliği ile Ordu’nun en çok ilgi çeken yerlerinden biri. 60 dekarlık bir alanı kaplayan göl, heyelan sonucu oluşmuş ve yöreye eşsiz bir güzellik katmış. Gaga Gölü’nde doğa yürüyüşleri yapabilir, kuş gözlemciliği yapabilir ve göl manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

YASON-BURNU-1Yason Burnu Yarımadası’nda Tarihi ve Doğal Güzellikleri Keşfedin

Perşembe ilçesinde bulunan Yason Burnu Yarımadası, 1. derece arkeolojik ve 2. derece doğal SİT alanı olarak koruma altında. Doğal güzelliği ile büyüleyen yarımada, aynı zamanda tarihi bir öneme de sahip. Yarımada üzerinde bulunan kilise, 1869 yılında inşa edilmiş ve günümüzde ziyarete açık. Güneşin doğuşu ve batışını izleyebileceğiniz Yason Burnu Yarımadası’nda piknik yapabilir, doğa yürüyüşleri yapabilir ve tarihi kiliseyi gezebilirsiniz.

Ünye Kalesi 1Ünye Kalesi’nde Tarihi Bir Yolculuğa Çıkın

Ünye ilçesinde bulunan Ünye Kalesi, 2500 yıllık tarihi ile Ordu’nun en önemli tarihi yapılarından biri. Kale, yalçın dik yamaçlar üzerine kurulmuş ve günümüzde hala sağlamlığını korumakta. Kalenin muhteşem manzarasının keyfini çıkarabilir, tarihi atmosferi hissedebilirsiniz.

Yoroz’a tırmanış ve seyir terasından Ordu’ya kuşbakışıYoroz Kent Ormanı’nda Doğayla İç İçe

Saraycık beldesinde bulunan Yoroz Kent Ormanı, Ordu merkeze 20 kilometre mesafede. Zengin ormanları ve seyir terası ile Ordu’nun en popüler mesire alanlarından biri olan Yoroz Kent Ormanı’nda doğa yürüyüşleri yapabilir, piknik yapabilir ve temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz.

Editör: Atakan Öztürk


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks